08:38 25.06.2018

Денісова просить Авакова забезпечити швидке й ефективне розслідування нападу на табір ромів біля Львова

3 хв читати
Денісова просить Авакова забезпечити швидке й ефективне розслідування нападу на табір ромів біля Львова

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова звернулася до міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова з проханням забезпечити швидке й ефективне розслідування нападу на табір ромів біля Львова, в результаті чого одна людина загинула і чотирьох осіб було травмовано, повідомляє прес-служба омбудсмена .

"З огляду на те, що в цій ситуації (погрому табори ромів біля Львова - ІФ) вбачаються ознаки дискримінації за національною ознакою і розпалювання ворожнечі відносно ромської національної меншини, уповноважений Людмила Денісова спрямувала звернення до Міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова з проханням взяти на контроль розслідування зазначеного нападу на тимчасове поселення ромів поблизу м.Львова і забезпечити ефективне розслідування в розумні терміни", - йдеться в повідомленні на сайті омбудсмена.

Крім того, омбудсмен звернулася до львівського міського голови з проханням надати вичерпну інформацію про заходи, яких вживає влада для врегулювання проблемних питань тимчасових ромських поселень у Львові. Також у листі висловлено прохання поінформувати уповноваженого стосовно забезпечення соціальних і житлових прав ромів, які проживали в згаданому поселенні і стали жертвами нападу.

На думку уповноваженого, такі прояви ксенофобії потребують особливої уваги з боку правоохоронних органів, зокрема більш ретельного розслідування, а також вжиття заходів превентивного характеру щодо недопущення таких випадків у майбутньому.

"Тому уповноважений також звернулася до начальника Головного управління Національної поліції у Львівській області з проханням невідкладно вжити заходів з метою надання належної правової оцінки діям нападників, зокрема з урахуванням можливого мотиву расової нетерпимості, і забезпечити ефективне, об'єктивне і неупереджене розслідування. Крім того, Людмила Денісова просить вжити невідкладних заходів для запобігання погромам ромських поселень", - сказано в повідомленні.

У прес-службі омбудсмена наголосили, що Л.Денісова стурбована тенденцією до збільшення кількості інцидентів на ґрунті нетерпимості до представників ромської національної меншини. Так, на контролі уповноваженого перебувають провадження щодо нападу на ромський табір у київському парку "Голосіївський", спалення радикально налаштованими особами табору ромів на Лисій горі в Києві, а також у Львові та на Тернопільщині.

"Л.Денісова вкотре закликає громадськість до толерантності, терпимості та недискримінації за ознаками - національності, політичних, релігійних та інших переконань, мови, статі, етнічного та соціального походження", - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, одна людина загинула і четверо отримали поранення внаслідок нападу невідомих на ромський табір на околиці Львова 23 червня пізно ввечері о 23:25. Згідно з повідомленням, на табір, розміщений у лісовому масиві на околиці міста, напала група невідомих у масках.

Співробітники поліції затримали сімох осіб, яких можуть бути причетні до нападу. Депутат Львівської міськради і співробітник поліції Ігор Зінкевич повідомив, що поранення постраждалим завдали холодною зброєю. За його інформацією, затриманим 16-18 років.

Пізніше вісім юнаків, затриманих за напад на табір ромів у Львові, визнали свою приналежність до незареєстрованого угруповання "Твереза і зла молодь".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА