12:52 25.06.2018

У Криму відклали засідання за клопотанням про умовно-дострокове звільнення Балуха

2 хв читати
У Криму відклали засідання за клопотанням про умовно-дострокове звільнення Балуха

 Розгляд клопотання про умовно-дострокове звільнення українського активіста Володимира Балуха, котрий голодує в кримському СІЗО, в так званій справі про патрони відкладено на 5 липня.

Як повідомляє інтернет-видання "Крим. Реалії" в понеділок, відповідне рішення ухвалив підконтрольний РФ "Залізничний районний суд" у Сімферополі.

"Балуха не доставили до суду, оскільки Залізничний райсуд не знав, що стосовно нього розглядається інша кримінальна справа, і він закріплений наразі за Роздольненським райсудом. Потрібно було направити запит про можливість етапувати його сюди для розгляду клопотання", - прокоментувала ситуацію адвокат Ольга Дінзе.

Також вона зазначила, що якщо до 5 липня Роздольненський райсуд оголосить обвинувальний вирок В.Балуху у кримінальній справі про дезорганізацію роботи ізолятора тимчасового тримання, Залізничний райсуд може відмовити в розгляді клопотання про умовно-дострокове звільнення через те, що активіст перебуватиме після вироку на етапі в місці відбування покарання.

Як повідомлялося, українського фермера В.Балуха затримали 8 грудня 2016 року в його будинку в с. Серебрянка Роздольненського району тимчасово окупованого Росією Криму. Російська влада висунула йому обвинувачення у зберіганні боєприпасів.

За словами активістів, під час обшуку співробітники ФСБ заявили, що на горищі будинку, де мешкав В.Балух, знайдено 90 патронів і кілька тротилових шашок. Родичі припускають, що боєприпаси підкинули співробітники ФСБ під час обшуку. Раніше у В.Балуха проводилися ще два обшуки й під час першого з будинку було знято український прапор.

У січні 2018 року Роздольненський райсуд Криму засудив В.Балуха до 3 років і 7 місяців позбавлення волі в колонії-поселенні й до штрафу розміром 10 тис. російських рублів. "Верховний суд" Криму 14 березня знизив термін позбавлення волі до 3 років і 5 місяців з відбуванням його в колонії-поселенні.

У день початку дії вироку В.Балух розпочав голодування. 15 травня він почав приймати їжу, щоб уникнути примусового годування. 19 травня уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова повідомила, що, за інформацією її російської колеги Тетяни Москалькової, В.Балух харчується за спеціальною схемою. Однак 22 червня В.Балух прийняв рішення перейти на сухе голодування. Л.Денісова вимагає терміново забезпечити їй доступ до В.Балуха.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Чергову партію українського зерна доправлено до Судану - Зеленський

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

У ніч на суботу на більшій частині України невеликі дощі, у Житомирській і Вінницькій областях можливі заморозки на ґрунті

Роботу "Київтеплоенерго" заблоковано у зв'язку з черговими обшуками правоохоронців – компанія

Заступнику гендиректора "Росатому" повідомлено про підозру в розграбуванні ЧАЕС під час окупації

ДБР установило двох військових, які допомагали втекти підозрюваним у вбивстві поліцейського на Вінниччині

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА