14:58 25.06.2018

Денісова в РФ порушить питання звільнення утримуваних у Криму українських моряків, сподівається глава МЗС

1 хв читати
Денісова в РФ порушить питання звільнення утримуваних у Криму українських моряків, сподівається глава МЗС

Питання звільнення українських моряків, які утримуються в анексованому РФ Криму й оголосили голодування, має порушити уповноважена Верховної Ради України Людмила Денісова, яка наразі перебуває з візитом у РФ, заявляє міністр закордонних справ України Павло Клімкін.

"Ми займаємося цим питанням. Наші консули не мають доступу на окуповану територію. Але важливо, щоб зараз це питання також стало частиною діалогу українського омбудсмена", - сказав П.Клімкін на спільному з главою СБУ Василем Грицаком брифінгу в понеділок у Києві.

Водночас глава українського зовнішньополітичного відомства наголосив, що цю ситуацію "Росія використовує так само, як голодування політв'язнів - як засіб тиску, як товар". "Спочатку порушивши законодавство в Азовському морі, російська сторона хоче створити противагу, це в них не вийде. А ми підтримуватимемо наших співвітчизників і робитимемо все, щоб витягнути їх звідти", - зазначив П.Клімкін.

Як повідомлялося, напередодні моряки українського судна "ЯМК-0041", затримані російською окупаційною владою біля берегів Криму, відмовилися від їжі.

За даними адвоката Едема Семедляєва, до затриманих моряків не пускають адвокатів, на скарги в окупаційній адміністрації Криму не реагують.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА