19:26 25.06.2018

У Балуха, який голодує в сімферопольському СІЗО, дуже сильні болі у грудях і подлопатковому м'язі

2 хв читати
У Балуха, який голодує в сімферопольському СІЗО, дуже сильні болі у грудях і подлопатковому м'язі

Засудженому в окупованому Росією Криму українському активісту Володимиру Балух, який голодує 99 днів, стало погано, повідомляє інтернет-видання "Крим.Реалії" з посиланням на адвоката Ольгу Дінзе, яка відвідала свого підзахисного в СІЗО Сімферополя.

"У нього дуже сильні болі грудях і подлопатковому м'язі. Швидше за все, сталося защемлення нерва", - сказала О.Дінзе.

Адвокат також повідомила, що В.Балух, який голодує вже 99 днів, відмовився йти на прогулянку за станом здоров'я, оскільки "просто фізично не зміг цього зробити".

Крім того, за словами засудженого активіста, в засіданні з розгляду клопотання про умовно-дострокове звільнення він також не зміг би взяти участі.

О.Дінзе уточнила, що В.Балух не вживає їжу, а лише п'є воду.

Також адвокат додала, що активіста перевели в нову камеру. За словами В.Балуха, "камера нормальна, жодних проблем з іншими ув'язненими немає".

Як повідомлялося, українського фермера В.Балуха було затримано 8 грудня 2016 року в своєму будинку в с.Серебрянка Роздольненського району тимчасово окупованого Росією Криму. Російська влада пред'явила йому обвинувачення в зберіганні боєприпасів.

За словами активістів, під час обшуку співробітники ФСБ заявили, що на горищі будинку, де живе В.Балух, виявлено 90 патронів і кілька тротилових шашок. Родичі припускають, що боєприпаси підкинули співробітники ФСБ під час обшуку. Раніше у В.Балух проводилися ще два обшуки і під час першого з будинку було знято український прапор.

У січні 2018 року Роздольненський райсуд Криму засудив В.Балуха до 3 років і 7 місяців позбавлення волі в колонії-поселенні і до штрафу в розмірі 10 тис. російських рублів. "Верховний суд" Криму 14 березня знизив термін позбавлення волі до 3-х років і 5 місяців з відбуванням його в колонії-поселенні.

Того ж дня вирок вступив у силу і В.Балух почав голодування. 15 травня він почав вживати їжу, щоб уникнути примусового годування. 19 травня уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова повідомила, що, за інформацією її російської колеги Тетяни Москалькової, В.Балух харчується за спеціальною схемою. Однак 22 червня В.Балух прийняв рішення перейти на сухе голодування. Л.Денісова вимагає терміново забезпечити їй доступ до В.Балуха.

25 червня розгляд клопотання про умовно-дострокове звільнення голодуючого в кримському СІЗО українського активіста Володимира Балуха за так званою "справою про патрони" відкладено на 5 липня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА