09:52 26.06.2018

Москалькова направила до ФСБ запит на право відвідування українським омбудсменом утримуваних в РФ моряків судна "ЯМК-0041"

2 хв читати
Москалькова направила до ФСБ запит на право відвідування українським омбудсменом утримуваних в РФ моряків судна "ЯМК-0041"

Уповноважений з прав людини в РФ Тетяна Москалькова повідомила, що направила до Федеральної служби безпеки РФ запит на право відвідування уповноваженим Верховної Ради України Людмилою Денісовою моряків судна "ЯМК-0041", утримуваних у Росії.

"Я одразу, коли отримала запит від Людмили Денісової, направила звернення до прокурора Криму, до ФСБ і слідчих органів. Відповідно до російського законодавства, будь-яке відвідування людей, котрі перебувають у рамках кримінального процесу, а стосовно них, як мені відомо, порушено кримінальні справи, пов'язані з незаконним виловом риби, я просила, щоб у максимально короткі терміни мені дали відповідь", - заявила вона журналістам після приїзду до Києва, передає телеканал "112. Україна" у вівторок.

Як повідомлялося, 4 травня стало відомо про затримання екіпажу українського риболовецького судна "ЯМК-0041" із припискою в Очакові нібито за незаконний вилов камбали на захід від мису Тарханкут "у виключній економічній зоні Російської Федерації". Загалом затримано п'ятьох осіб, усіх їх доставили до Криму. Того самого дня Міністерство закордонних справ України направило російській стороні ноту протесту в зв'язку з затриманим в акваторії Чорного моря російськими спецслужбами українського риболовецького судна.

7 травня прокуратура Автономної Республіки Крим відкрила кримінальне провадження за фактами захоплення українського риболовецького судна "ЯМК-0041", а також незаконного позбавлення волі членів його екіпажу.

За інформацією прокуратури, досудове розслідування проводить слідчий відділ Головного управління Національної поліції в Автономній Республіці Крим та м. Севастополі.

Попередня правова кваліфікація кримінальних злочинів ч.2 ст.146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини), ч.2 ст.278 (викрадення або захоплення залізничного рухомого складу, повітряного, морського чи річкового судна) КК України.

25 червня адвокат Едем Семедляєв повідомив, що моряки українського судна "ЯМК-0041" відмовилися від їжі.

Цього самого дня міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що питання звільнення українських моряків, які перебувають в анексованому РФ Криму й оголосили голодування, має порушити уповноважений з прав людини Верховної Ради України Людмила Денісова, яка наразі перебуває з візитом у РФ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА