17:51 26.06.2018

Громадянина України, затриманого в Нижньому Новгороді, звинувачують у шпигунстві та спробі контрабанди

2 хв читати
Громадянина України, затриманого в Нижньому Новгороді, звинувачують у шпигунстві та спробі контрабанди

 Слідчі органи пред'явили обвинувачення у спробі контрабанди та шпигунстві громадянину України Ігореві Кияшку, повідомив агентству "Інтерфакс-Поволжя" адвокат Євген Губін, що представляє інтереси обвинуваченого.

"За версією слідства, І.Кияшко приїхав в Нижегородську область, щоб придбати робочі лопатки, що входять до комплектації авіаційних двигунів типу РД-33 військових літаків типу Міг-29. Перед цим він списався з місцевим жителем, який пообіцяв передати йому 42 вищезазначені лопатки за винагороду в $46,2 тис.", – повідомив Є.Губін.

10 квітня цього року громадянина України затримали співробітники ФСБ в одному з нижегородських готелів після отримання товару і передання винагороди.

За словами Є.Губіна, слідство розцінило дії І.Кияшка як спробу контрабанди лопаток на територію України. Йому було пред'явлено звинувачення за ч. 1 ст. 30 ч. 1 ст. 226.1 (готування до незаконного переміщення обладнання, яке може бути використано під час створення іншої військової техніки).

"Крім того, слідчі запідозрили мого підзахисного у шпигунстві. На їхню думку, І.Кияшко намагався придбати копії технічної документації на багатофункціональну радіолокаційну станцію, що входить до складу зенітно-ракетного комплексу С-400", – повідомив адвокат.

За словами Є.Губіна, 19 червня він уклав угоду на захист І.Кияшка на досудовому слідстві у кримінальній справі в слідчому відділі УФСБ Росії у Нижегородській області і того ж дня повідомив про це слідчому.

"Таким чином, слідчий знав про укладення зі мною угоди, однак того ж дня, 19 червня, з моїм підзахисним було проведено слідчі дії без моєї участі, під час яких йому було пред'явлено обвинувачення у вчиненні особливо тяжкого злочину, передбаченого ст. 276 КК РФ (шпигунство)", – повідомив Є.Губін.

"Мій підзахисний І.Кияшко категорично заперечує свою причетність до скоєння цього злочину", – сказав Є.Губін, зазначивши, що українець наразі перебуває в нижегородському СІЗО.

За словами адвоката, поки що він не може додзвонитися до слідчого, для того щоб повноцінно вступити в кримінальну справу як захисник І.Кияшка.

Агентство "Інтерфакс-Поволжя" поки що не має в своєму розпорядженні коментаря з боку УФСБ у Нижегородській області.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА