11:37 27.06.2018

НАЗК спрямувало до суду п’ять протоколів, зокрема щодо нардепа Дейдея

2 хв читати
НАЗК спрямувало до суду п’ять протоколів, зокрема щодо нардепа Дейдея

Національне агентство з питань запобігання корупції своїм рішенням спрямувало до суду ще п'ять протоколів про адміністративні правопорушення у зв'язку з недотриманням вимог запобігання та врегулювання конфлікту інтересів, обмежень зайняття іншою оплачуваною діяльністю та отримання подарунків.

Як повідомляється на сайті НАЗК, зокрема, складено протокол відносно народного депутата України Євгена Дейдея, який у вересні 2017 року, користуючись депутатськими повноваженнями заради задоволення приватного інтересу, здійснював дії в свою користь під час направлення депутатського звернення до Генерального прокурора України. У НАЗК зазначають, що такі дії підпадають під ч.2 ст.172-7 Кодексу України про адміністративні правопорушення - вчинення дій в умовах реального конфлікту інтересів.

Крім того, за порушення вимог запобігання та врегулювання конфлікту інтересів складено протоколи за чч.1 і 2 ст.172-7 КУпАП щодо щодо начальника Держлікслужби в Кіровоградській області Лілії Панфілової, "яка підписала наказ про виплату премій співробітникам служби, преміювати при цьому і себе ".

За порушення встановлених ст.25 Закону обмежень про іншу оплачувану діяльність складено протокол за ч.1 172-4 КУпАП щодо начальника одного з відділів Пологівської РДА Запорізької області Анатолія Дехтяра. "Посадова особа виконувала роботу голови державної екзаменаційної комісії в закладі вищої освіти, яка не є безпосередньо викладацькою (або педагогічною) діяльністю", - наголошується в повідомленні.

Також складено протокол за ч.1 ст.172-5 КУпАП щодо провідного лікаря ветеринарної медицини прикордонного інспекційного пункту Одеської регіональної служби держветсанконтролю Катерини Збудчак. "Встановлено, що лікар отримала у власність подарунок (станцію технічного обслуговування) від громадянки, яка не є їй близькою особою, чим порушила встановлені ст.23 закону обмеження щодо отримання подарунків", - повідомляють в НАЗК.

Нацагентство зазначає, що складання протоколу і спрямування його до суду не означає визнання особи винною у вчиненні правопорушення, а є підставою для провадження у справі про адміністративне правопорушення в судовому порядку.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В Україні в неділю похолодає, пройдуть дощі

Перевіряється причетність до розстрілу поліцейських на Вінниччині двох військовослужбовців

Українські прикордонники знищили ворожий комплекс спостереження "Муром-М"

СБУ, ГУР і ССО організували атаку на енергоінфраструктуру РФ, вночі уражено об'єкти у 8 областях - джерело

Польські фермери припинили блокувати фури перед ПП "Медика - Шегині" та "Краковець - Корчова" - Держприкордонслужба

Окупанти обстріляли прикордонний Вовчанськ, загинув мирний житель, ще двоє поранені

Сирський обговорив із командувачем оборони Данії потреби ЗС України та допомогу

Клименко про розстріл поліцейських у Вінницькій області: Цей трагічний випадок показує, що тилу для поліцейських немає

Ворог уранці атакував Одесу, пошкоджено об'єкт інфраструктури - ОВА

Окупанти обстріляли Суми, Білопілля та 13 сіл у Сумській і Чернігівській областях за добу, поранено двох мирних жителів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА