17:05 27.06.2018

Колега і родичі правозахисниці Ноздровської вимагають перекваліфікації справи про її вбивство як вчинене групою осіб

3 хв читати
Колега і родичі правозахисниці Ноздровської вимагають перекваліфікації справи про її вбивство як вчинене групою осіб

Колишній колега вбитої 1 січня 2018 року правозахисниці Ірини Ноздровської, глава правління організації "Рух боротьби з корупцією" Іван Лозовий та рідні правозахисниці вимагають від слідства перекваліфікації справи про її вбивство, оскільки переконані, що воно було скоєно групою осіб, а не одним Юрієм Россошанський, син якого підозрювався і був засуджений за вбивство сестри І.Ноздровської, С. Сапатинської.

"Це розслідування не є справжнім розслідуванням, воно не є об'єктивним і не є професійним. Є ціла низка фактів, які вказують на те, що Ірину Ноздровську вбила група людей", - сказав І.Лозовий на прес-конференції в середу в Києві.

На його думку, існує "коло осіб", які не зацікавлені в тому, щоб знайти справжніх вбивць, а згодом відпустити на свободу і Юрія Россошанського.

І.Лозовий наполягає на тому, що цей злочин має бути перекваліфікована слідством, і якщо цього не буде зроблено, то рідні і близькі І.Ноздровської звертатимуться до міжнародного співтовариства і світової преси.

"Для слідства і прокурорів не вистачило 6 місяців для того, щоб перекваліфікувати цю справу. Вони мали це зробити за перший тиждень розслідування. Я працював 9 місяців юрисконсультом в офісі Рудольфа Джуліані (екс-мера Нью-Йорка), коли він був прокурором Південного округу Нью-Йорка, і розумію, як це має робитися", - наголосив він.

Батько вбитої І.Ноздровської Сергій Дуняк зазначив, що з висновку судмедекспертів випливає, що його дочку вбила не одна людина. "Сам Россошанський у суді сказав, що двічі або тричі вдарив її ножем, а їй було завдано 17 колото-різаних ножових ударів, і, крім того, на її тілі було багато синців, а деякі рани говорять про те, що їх завдавала жінка", - сказав С.Дуняк.

На його думку, до вбивства його дочки може бути причетна також і дружина Ю.Россошанського, Ольга.

У свою чергу мама І.Ноздровської, Катерина Дуняк зазначила, що, за неофіційними свідченнями людей, які бояться і не хочуть публічно давати свідчення, на місці вбивства бачили автомобіль, в якому було троє чоловіків і одна жінка.

Вона закликала українську владу, правоохоронні органи, ЗМІ допомогти у встановленні справедливості в справі про вбивство її старшої дочки І.Ноздровської, і не допустити фальсифікації справи про загибель унаслідок ДТП її молодшої дочки Світлани Сапатинської, яким займалася І.Ноздровська до свого вбивства.

Як повідомлялося, юристку І.Ноздровську, яка проживала в селі Демидів Вишгородського району Київської області, було знайдено мертвою в річці 1 січня 2018 року. Відкрито кримінальне провадження за фактом умисного вбивства.

8 січня стало відомо про затримання підозрюваного в цьому злочині. Ним є Ю.Россошанський, батько Дмитра Россошанського, засудженого в травні 2017 року на 7 років за смертельну ДТП, в якому у вересні 2015 року загинула сестра І.Ноздровської Світлана Сапатинська.

27 квітня Шевченківський районний суд Києва продовжив Ю.Россошанскому запобіжний захід у вигляді утримання під вартою до 25 червня. 21 червня Шевченківський суд Києва продовжив йому термін утримання під вартою лише до 8 липня, але потім 26 червня продовжив йому термін арешту до 24 серпня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА