17:24 28.06.2018

Поліція затримала в Києві двох викрадачів сина лівійського дипломата

2 хв читати
Поліція затримала в Києві двох викрадачів сина лівійського дипломата

Правоохоронці затримали в Києві двох громадян Єгипту, які 25 червня викрали в Шевченківському районі столиці сина іноземного дипломата з метою викупу, повідомив начальник Головного управління Національної поліції Києва Андрій Крищенко.

"Протягом двох діб кримінальна поліція Києва разом із Шевченківським управлінням поліції вживали слідчо-оперативних заходів, у результаті яких затримали двох осіб, які викрали парубка і утримували його в гаражі, завдали тілесних ушкоджень, а також вимагали у нього гроші. Вони - громадяни Єгипту, які проживають на території України кілька років", - цитує А.Крищенко відділ комунікації поліції Києва в четвер.

За його словами, іноземців затримали в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України, слідчі звернуться до суду для обрання їм запобіжного заходу. Затримані відмовилися давати будь-які пояснення.

"Вони чітко розуміли, кого викрали, і намагалися зв'язатися з батьками потерпілого. Але завдяки діям поліції цей злочин було зупинено і досить оперативно затримано викрадачів", - зазначив начальник ГУ Нацполіції Києва.

Слідчі розслідують два кримінальні провадження: за ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини) та ч. 2 ст. 189 (вимагання) Кримінального кодексу України. За скоєні злочини зловмисникам загрожує до семи років позбавлення волі.

Син дипломата наразі в лікарні під охороною поліції.

Як повідомлялося, вдень 25 червня до чергової частини Шевченківського управління поліції Києва почали надходити повідомлення від очевидців про те, що на вул. Тургенєвській двоє невідомих насильно посадили невстановленого чоловіка в автомобіль темного кольору і поїхали з місця події. У Києві ввели план "Перехоплення": у розшук було оголошено автомобіль Volkswagen Golf темно-синього кольору.

Як повідомило агентству "Інтерфакс-Україна" джерело, викрадений є сином дипломата. За даними інтернет-видання Insider.ua, викрадений, 1992 року народження, є сином фінансового аташе посольства Лівії в Україні.

Увечері того ж дня співробітники поліції встановили місцезнаходження викраденого іноземця, у нього незначні тілесні ушкодження.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Рада провалила голосування щодо трьох постанов, зокрема про права військовослужбовців і поліцейських на соціальний захист

Кличко зустрівся з мером Парижа в Києві

Президент Філіппін пригрозив Китаю контрзаходами у відповідь на дії в Південно-Китайському морі

Зеленський представив Службі зовнішньої розвідки нового керівника - Олега Іващенка

У пункті пропуску "Угринів-Долгобичув" орієнтовно до 2 квітня знято блокаду пропуску вантажівок в обох напрямках

СБУ затримала "крота" ворожої розвідки - посадовця Київської ОВА, який під виглядом капелана мав намір шпигувати за десантниками ЗСУ в Києві

До Києва прибула голова Національної асамблеї Франції

Представники міністерств і профільних асоціацій на переговорах Україна-Польща-ЄС обговорили можливість розблокування українсько-польського кордону

Волонтери ТЧХУ працювали на місці руйнувань у Харкові після російської атаки

Мінсоцполітики розробило проєкт демографічної стратегії України до 2040 року

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА