11:02 30.06.2018

Бойовики 34 рази обстріляли позиції сил АТО

2 хв читати
Бойовики 34 рази обстріляли позиції сил АТО

За минулу добу незаконні збройні формування 34 рази порушували режим припинення вогню, з них 8 разів - із забороненого мінських домовленостей озброєння, поранені двоє військовослужбовців, повідомили в прес-центрі штабу Операції об'єднаний сил.

"За минулу добу, 29 червня, ситуація в районі проведення операції Об'єднаних сил залишалася контрольованою. Ворог виявляв активні бойові дії із застосуванням гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. На окремих ділянках бойовики використовували озброєння танків і міномети. Російські окупаційні війська 34 рази вдалися до прицільного вогню по наших позиціях, 8 з яких - з важкого озброєння, - йдеться в повідомленні штабу на сторінці Операції в соцмережі "Фейсбук".

На Луганському напрямку противник обстріляв з танка захисників Новотошківського. Також під вогнем з гранатометів, великокаліберних кулеметів знаходилися позиції ЗСУ в районі Кримського.

Увечері в районі Світлодарської дуги російські окупаційні війська провокували захисників Світлодарська, Новозванівки і Травневого. Там противник застосовував гранатомети, великокаліберні кулемети і озброєння БМП.

"Протягом дня на Горлівському напрямку було гаряче. Бої точилися навколо населеного пункту Луганське. Противник використав гранатомети, стрілецьку зброю і заборонені мінськими домовленостям 82-мм міномети. Щоб примусити окупантів припинити вогонь, наші захисники застосовували наявні вогневі засоби. Також на цьому напрямку ворог обстріляв з станкових протитанкових гранатометів і великокаліберних кулеметів наші позиції біля населеного пункту Новгородське", - йдеться в повідомленні.

На Донецькому напрямку бойовики обстрілювали з гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї позиції ЗСУ в районі населених пунктів Мар'їнка, Піски, Авдіївка, Верхньторецьке і Новомихайлівка, а в районі Невельського зафіксована робота ворожого снайпера.

"Протягом доби неспокійно було на Маріупольському напрямку. Противник продовжував вести вогонь по наших позиціях із застосуванням зброї, яка повинна бути відведена на відстані, визначені мінськими домовленостями. Так, ворог провокував захисників Бердянського і Гнутового вогнем з мінометів калібром 120 мм. Зазнали обстрілів і наші позиції в районі населених пунктів Водяне, Лебединське, Павлопіль і Широкине", - додали в ООС.

В результаті активних бойових дій двоє українських військовослужбовців отримали поранення.

Також протягом поточної доби бойовики двічі відкривали вогонь по наших позиціях з підствольних гранатометів і великокаліберних кулеметів у районі населених пунктів Мар'їнка, на Донецькому напрямку і по Гнутовому, що на Маріупольському напрямку.

За даними української розвідки, трьох бойовиків російських окупаційних військ знищено, двох пораненено.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти обстріляли Білопілля на Сумщині, загинув мирний житель - Офіс генпрокурора

Боррель: Сподіваюся, вже в понеділок будуть конкретні рішення надати Україні засоби ППО, зокрема Patriot

Громадяни Словаччини зібрали майже EUR2 млн на закупівлю снарядів для України методом краудфандингу - ЗМІ

Унаслідок артилерійського обстрілу в Куцурубській громаді загинула жінка, поранені чоловік і підліток

Росія вбила українських дітей у Дніпрі, ми могли запобігти цьому, але не змогли - глава МЗС Естонії

РФ атакувала Одещину ракетами, пошкоджено припортову інфраструктуру, постраждала людина - Кіпер

Блінкен вважає лише питанням часу використання заморожених активів РФ для України

Діти не повинні гинути від авіаударів у сучасній Європі, ми маємо захистити їх надійним повітряним щитом - Кулеба

В ООН відреагували на ракетний удар РФ по Дніпру: Ці атаки є прикладом зневаги до людського життя і заслуговують на осуд

У Львові викрили лікарку, яка за гроші встановлювала інвалідність військовозобов'язаним - ДБР

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА