22:55 30.06.2018

Влада Чернігова відселяє постраждалих від затоплення, звернулася за допомогою до городян

2 хв читати
Влада Чернігова відселяє постраждалих від затоплення, звернулася за допомогою до городян

У Чернігові через затоплення житлових будинків близько 50 осіб потребують відселення, в мерії звернулися до городян за допомогою для постраждалих, повідомляє прес-служба Чернігівської міської ради за підсумками засідання комісії з ліквідації надзвичайної ситуації.

"Жителі найбільш постраждалих будинків міста, зокрема, по вул. Декабристів, 8 та вул.Текстильників, 23, всього близько 50 осіб потребують відселення, адже залишатися там небезпечно. Для них терміново знайдені вільні приміщення в гуртожитку Будівельного ліцею по вул. Івана Мазепи, 70 і по вул. Перемоги, 183 в будівлі "Чернігівського навчально-реабілітаційного центру №2" Чернігівської міської ради", - йдеться в повідомленні на сайті міськради в суботу ввечері.

Заступник міського голови Андрій Черненко звернувся до жителів міста з проханням мобілізувати всі сили на допомогу постраждалих, що внаслідок затоплення будинків втратили необхідні речі.

"У Чернігівському навчально-реабілітаційному центрі №2 по вул. Перемоги, 183 відсьогодні організований збір необхідних речей для дітей різного віку та дорослих. Також, на період відселення постраждалих, місто щодня організовує їхнє триразове харчування, яке забезпечить комунальне підприємство "Шкільне", - йдеться у зверненні А.Черненка.

Крім того, в звільнених будинках забезпечать цілодобову охорону порядку силами поліції і муніципальної варти на період приведення в належний стан цих будинків і вивчення ситуації щодо подальшої їх експлуатації.

Для ліквідації наслідків також мають намір залучити місцеві сили Нацгвардії і Залізничного полку.

За інформацією управління житлово-комунального господарства, зливова каналізація в місті давно відпрацювала свій термін експлуатації, але грошей в місцевих бюджетах на її заміну немає. За попередніми розрахунками, щоб замінити тільки магістральні комунікації Чернігова треба не менше 20 млрд грн.

Як повідомлялося, в Чернігові тривають аварійно-рятувальні роботи з ліквідації наслідків підтоплення близько 90 приватних будинків, повідомили в Держслужбі з надзвичайних ситуацій України.

Рятувальники відзначили, що станом на 17:00 суботи для проведення аварійно-рятувальних робіт залучено 18 одиниць техніки, 13 мотопомп та 55 чоловік особового складу ГУ ДСНС України в області. Роботи з відкачування води завершені в 26 домогосподарствах. Техніка та особовий склад виконують роботи з відкачування води на 19 вулицях міста. Додатково залучено резервні сили Чернігівського, Куликівського і Ріпкинського районних підрозділів. Від комунальних служб міста залучено 15 одиниць техніки та 36 працівників.

У відомстві уточнили, що сталося часткове руйнування стін двох житлових будинків по вул. Толстого, 7 і Текстильників, 23. 3 сім'ї відселені до родичів.

Рятувальники відзначили, що сталося часткове руйнування дорожнього покриття поблизу автомобільного моста через річку Білоус Чернігівського району. Рух автодорогою не припинявся, ремонтні роботи дорожнього покриття проводитимуться з понеділка.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА