19:43 03.07.2018

Українські правоохоронці ліквідували міжнародну групу наркоторговців і вилучили понад 6 кг кокаїну

2 хв читати
Українські правоохоронці ліквідували міжнародну групу наркоторговців і вилучили понад 6 кг кокаїну

Українські правоохоронці під час масштабної операції ліквідували міжнародну групу наркоторговців, затримавши організатора наркобізнесу та його пособників і вилучивши понад шість кілограмів контрабандного кокаїну вартістю майже 30 млн грн, повідомляє департамент комунікації Національної поліції України.

За словами керівника департаменту протидії наркозлочинності Нацполіції України Андрія Кіхтенка, двох наркокур'єрів затримано в результаті проведення спільної спецоперації працівниками департаменту протидії наркозлочинності, прикордонної та митної служб аеропорту "Бориспіль" (Київська обл.) під процесуальним керівництвом Генеральної прокуратури України.

"Він додав, що організатором групи є 42-річний громадянин Туреччини. "Чоловік управляв контрабандною діяльністю і забезпечував постачання кокаїну на територію нашої держави. Також він залучив до співпраці свого співвітчизника, який тимчасово проживав у Київській області. Фігурант виконував функції координатора, зокрема - займався пошуком маршрутів постачань кокаїну, логістикою і забезпечував зв'язок кур'єрів з іноземними наркоторговцями", - йдеться в повідомленні.

До складу угруповання також входив 28-річний житель Одеської області, який займався пошуком і вербуванням наркокур'єрів через популярні соціальні мережі. За "роботу" вербувальник обіцяв винагороду в сумі від $3 до $7 тисяч.

А.Кіхтенко зазначив, що з метою посилення конспірації контрабандної діяльності групи її керівники постійно змінювали маршрути транспортування наркотику і способи його приховання від митного контролю.

"Усіх членів міжнародної наркогрупи заарештовано. Стосовно них порушено кримінальні провадження, передбачені ст. 305 (контрабанда наркотичних засобів, психотропних речовин, їхніх аналогів або прекурсорів) і ч. 3 ст. 307 Кримінального Кодексу України (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання або збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їхніх аналогів). Згідно із законом на зловмисників чекає до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна", - повідомив він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА