14:31 05.07.2018

Сестра Сенцова вперше зустрілася з ним у колонії

2 хв читати
Сестра Сенцова вперше зустрілася з ним у колонії

Двоюрідна сестра українського політв'язня режисера Олега Сенцова Наталія Каплан зустрілася з ним у колонії в м. Лабитнангі Ямало-Ненецького автономного округу РФ, де його утримують у колонії "Білий ведмідь", пише "Громадське" в четвер.

"Я була на побаченні з Олегом Сенцовим, розмовляли ми з ним дві години. Це було короткострокове побачення, Олег зараз важить 75 кг при зрості 190 см, за час голодування він втратив 15 кг", - розповіла Н.Каплан у коментарі виданню.

За її словами, О.Сенцов удячний за акції на його підтримку, але дуже розчарований, що занадто мало уваги приділяється іншим політв'язням. Н.Каплан наголосила, що О.Сенцов "вважає, що якщо звільнять його одного, це буде повний провал".

Зокрема, він просить усіх, хто приїжджає до Лабитнангі, відвідувати не його, а інших політв'язнів, за яких він бореться. "Зокрема, він просить Людмилу Денісову (омбудсмен - ІФ), незалежних лікарів ... консулів, владику Климента, щоб вони приїжджали до інших політв'язнів, щоби про них ніхто не забував", - сказала Н.Каплан.

Вона також розповіла, що здоров'я О.Сенцова на сьогодні задовільне, його стан змінюється, аналізи не дуже хороші, але "нічого критичного немає". "Вчора йому було дуже погано, сьогодні - нормально. На побачення він прийшов сам. Стан погіршується надвечір. Каже, що йому зараз набагато легше. Найважчий період - перші три тижні голодування. Наразі йому ставлять крапельниці. Без них він би вже не вижив. Припиняти голодування він не планує. Сказав, що піде до кінця, і вірить у перемогу. Налаштований оптимістично", - розповіла Н.Каплан.

"З розваг у нього телевізор, він пише, редагує свої старі записи. Просить не відправляти йому книжок, яких у нього дуже багато", - додала вона.

Востаннє Н.Каплан бачила О.Сенцова під час оголошення йому вироку в Ростові-на-Дону, пише видання.

Як повідомлялося, Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону (РФ) у серпні 2015 року засудив О.Сенцова, затриманого в Криму в 2014 році, до 20 років колонії суворого режиму. О.Сенцов 14 травня оголосив голодування з вимогою відпустити всіх українців, утримуваних у РФ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни атакували вантажівку в Херсонській області, одна людина постраждала - ОВА

Суд розгляне клопотання Офісу генпрокурора про передання АРМА столичного ТРЦ Gulliver

Пані посол США: Надання ракет ATACMS - іще один сигнал, що наша відданість справі захисту України непохитна

ТЧХУ та працівники "швидкої" надали допомогу постраждалим співробітникам ДСНС у Миколаєві

Українські прикордонники після бою з диверсантами РФ на Сумщині змусили їх відступити

Російська армія вночі обстріляла Дніпровський район Херсона, ніхто не постраждав - ОВА

Суд заарештував намісника Святогірської лаври на 60 діб

У прикордонних районах Чернігівської, Сумської та Харківської областей за добу зафіксовано 14 обстрілів із боку РФ

На Харківщині в результаті ворожих обстрілів пошкоджено ліцей, селищну раду, житлові будинки, інформації про постраждалих немає

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА