16:00 09.07.2018

На Вінниччині під час затримання озброєного чоловіка від вибуху гранати постраждав поліцейський

2 хв читати
На Вінниччині під час затримання озброєного чоловіка від вибуху гранати постраждав поліцейський

У Вінницькій області під час затримання чоловіка, що погрожував гранатою на залізничній станції, травмований начальник групи реагування патрульної поліції.

Як повідомив у понеділок відділ комунікації поліції Вінницької області, ввечері 8 липня на спецлінію 102 надійшло повідомлення про те, що на залізничній станції в с. Флорине невідомий погрожує людям гранатою. На місце події прибули поліцейські сектору реагування патрульної поліції.

Зловмисник, помітивши правоохоронців, почав втікати на околицю села, у бік лісу. Коли поліцейські його наздогнали, він кинув в їхній бік гранату - вибухова хвиля травмувала начальника групи реагування патрульної поліції. Із закритою черепно-мозковою травмою і струсом головного мозку його госпіталізували до районної лікарні в стані середнього ступеня тяжкості.

На допомогу патрульним прибула ще одна група реагування патрульної поліції. В результаті спільних дій зловмисника затримали. Ним виявився 42-річний місцевий житель, раніше судимий за крадіжку.

Під час огляду місця події співробітники вибухотехнічної служби поліції та кінологи вилучили залишки гранати, важіль до запалу від гранати УЗРГМ-2 і пластид вагою близько 100 г. Речові докази направлено на експертизу. Поліцейські з'ясовують походження вибухівки та мету її придбання.

Зловмисника затримано, він перебуває в ізоляторі тимчасового тримання. Його дії кваліфікують за ст. 348 Кримінального кодексу України (посягання на життя співробітника правоохоронного органу). Йому загрожує позбавлення волі терміном від 9 до 15 років або довічне позбавлення волі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА