20:57 09.07.2018

Підприємця в Києві оштрафовано на 37 тис. грн за незаконний продаж завезених без документів книг із РФ

2 хв читати
Підприємця в Києві оштрафовано на 37 тис. грн за незаконний продаж завезених без документів книг із РФ

Під час проведення в Києві заходів Державного комітету з телебачення і радіомовлення України (Держкомтелерадіо) із виявлення та припинення незаконної реалізації книжкової продукції, завезеної з Російської Федерації без дозвільних документів, були застосовані адміністративно-господарські санкції до підприємця Олексія Корякіна.

"Книги, які поширювалися без дозвільних документів, вилучені з обігу, а на підприємця накладено адміністративно-господарський штраф у розмірі 37 тис. 230 грн. У разі повторного порушення чинного законодавства, сума штрафу становитиме вже 186 тис. 150 грн", - повідомляє в понеділок прес-служба Держкомтелерадіо.

В інформації зазначається, що станом на 9 липня уповноваженими посадовими особами Держкомтелерадіо складено 10 протоколів про накладення адміністративно-господарських штрафів. Загальна сума штрафних санкцій становить 372,3 тис. грн. Незаконно ввезену видавничу продукцію було вилучено з обігу.

У Комітеті нагадали, що 1 січня 2017 року набув чинності закон України "Про внесення змін до деяких законів України щодо обмеження доступу на український ринок іноземної друкованої продукції антиукраїнського змісту", згідно з яким видавнича продукція, яка має походження або виготовлена і/або ввозиться з території держави-агресора, тимчасово окупованої території України, може бути ввезена на митну територію України та поширена на її території за умови наявності відповідного дозволу, окрім видавничої продукції, що ввозиться громадянами в ручній поклажі або супроводжуваному багажі загальною кількістю не більше 10 примірників.

Видавнича продукція, ввезена в Україну після 1 січня 2017 роки без відповідного дозволу, вилучається з торгової мережі. На суб'єктів господарювання, які порушують закон, накладається адміністративно-господарський штраф у розмірі 10 мінімальних заробітних плат за кожен випадок такого поширення, вчиненого вперше, і в розмірі 50 мінімальних заробітних плат за кожний подаальший випадок такого поширення.

"Держкомтелерадіо закликає книгорозповсюджувачів до безумовного дотримання закону і нааголошує, що легально завезеною до України може вважатися лише продукція, про видачу дозволу на ввезення якої є відповідний запис в інформаційно-телекомунікаційній системі органів доходів і зборів та Реєстрі видавничої продукції держави-агресора, дозволеної до ввезення і поширення на території України, за умови документального підтвердження факту її придбання у суб'єкта господарювання, ввезення продукції згідно із законодавством України на підставі отриманого дозволу", - йдеться в повідомленні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

У ніч на суботу на більшій частині України невеликі дощі, у Житомирській і Вінницькій областях можливі заморозки на ґрунті

Роботу "Київтеплоенерго" заблоковано у зв'язку з черговими обшуками правоохоронців – компанія

Заступнику гендиректора "Росатому" повідомлено про підозру в розграбуванні ЧАЕС під час окупації

ДБР установило двох військових, які допомагали втекти підозрюваним у вбивстві поліцейського на Вінниччині

Просування російських військ на захід від Авдіївки пришвидшилося – британська розвідка

ТЧХУ та Мінсоцполітики підписали меморандум про співпрацю у сфері соціальних послуг

Ворог завдав авіаудару по промисловому об'єкту в Сумах - ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА