19:59 10.07.2018

Правоохоронці проводять обшук у активіста С14 Мазура в Борисполі

2 хв читати
Правоохоронці проводять обшук у активіста С14 Мазура в Борисполі

Правоохоронці проводять обшук в квартирі координатора націоналістичної організації С14 Сергія Мазура в м. Борисполі Київської області.

"У активіста Сергія Мазура незаконний обшук нібито за прибирання паркових зон від звалищ, які залишили циганські шайки. Зрозуміло, що діяльність С14 стоїть поперек горла сотням негідників у всій країні, і на всіх рівнях державних структур. Тому інциденти, пов'язані з циганами – це лише привід", – написав лідер організації "Традиція і порядок" Богдан Ходаковський на своїй сторінці в соцмережі Facebook у вівторок.

Він зазначив, що обшук проходить у квартирі на вул Момота (Горького), 52. у м. Борисполі.

У свою чергу координатор організації "Союз ветеранів війни з Росією" Олександр Войтко на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук" заявив, що обшук у С.Мазура є незаконним, оскільки "в документах є численні помилки".

"Активісти заблокували правопорушників у під'їзді", – додав він.

Джерело агентства "Інтерфакс-Україна" в правоохоронних органах підтвердило факт обшуку, але не уточнило деталей.

Водночас, як повідомляє у вівторок відділ комунікації поліції м. Києва, повідомлено про підозру за статтею "хуліганство" одному з учасників хуліганських дій, які мали місце у квітні на Лисій горі Києва, коли група осіб у балаклавах здійснила напад на тимчасове циганське поселення.

"Під час розслідування кримінального провадження за фактом нападу на поселення осіб на Лисій горі в Голосіївському районі столиці одному з фігурантів оголосили про підозру за ч. 2 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України", – йдеться в повідомленні поліції у вівторок.

Наразі готується подання до суду про обрання чоловіку запобіжного заходу.

Як повідомлялося, в квітні 2018 року поліція Києва відкрила кримінальне провадження за ст. 161 (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності або ставлення до релігії) та ч. 2 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України у зв'язку з нападом невідомих на ромів у Голосіївському районі Києва. Перед цим у мережі Інтернет з'явилося відео неправомірних дій невідомих осіб щодо ромів, які перебували в місцевості "Лиса гора". Це відео стало підставою для внесення відомостей до журналу єдиного обліку заяв і повідомлень Голосіївського управління поліції Києва.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ППО знищила одну ворожу ракету та три розвідувальні БПЛА

Зеленський заслухав доповіді Сирського та Умєрова

Зеленський подякував американцям, які працюють на оборонних підприємствах

За добу ворог завдав 13 ракетних та 51 авіаудар, обстріляв понад 110 населених пунктів України

ЗС України відбили 18 ворожих атак на лиманському напрямку, 13 – на бахмутському

Єрмак подякував Саллівану і команді адміністрації президента США за зусилля на шляху схвалення допомоги Україні, розповів про ситуацію на фронті

Умєров подякував США за підписаний пакет законів: Життєво важливий крок у зміцненні здатності захищати нашу незалежність

Рішення про призупинення консульських послуг для українських чоловіків мобілізаційного віку за кордоном спрямоване на забезпечення справедливості - Кулеба

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

Байден: Буквально в найближчі кілька годин ми почнемо відправляти в Україну військову допомогу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА