16:25 11.07.2018

Прокуратура просить суд продовжити на 60 діб арешт Вишинського, а адвокати просять відпустити його на поруки

2 хв читати
Прокуратура просить суд продовжити на 60 діб арешт Вишинського, а адвокати просять відпустити його на поруки

 Херсонський міський суд у середу розглядає клопотання прокуратури про продовження терміну утримання під вартою ще на 60 діб головному редактору "РИА Новости Украина" Кирилу Вишинському.

У середу суд із невеликим запізненням розпочав розгляд клопотання органу досудового слідства про продовження ще на 60 днів терміну арешту К.Вишинського, який добігає кінця 13 липня.

Як повідомила агентству "Інтерфакс-Україна" прес-секретар прокуратури Криму Тетяна Тихончик, суд у середу розглядає клопотання прокуратури про продовження запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою ще на 60 діб.

У свою чергу, його адвокат Андрій Доманський клопотав перед судом про взяття свого підзахисного на поруки, аргументуючи це тим, що він має багаторічний досвід правозахисної та громадської діяльності.

Крім того, адвокат попросив суд зобов'язати прокуратуру продемонструвати і ознайомитися з оригіналом клопотання про продовження арешту К.Вишинського, після чого в суді було оголошено півгодинну перерву.

Як повідомлялося, українські правоохоронці затримали керівника "РИА Новости Украина" К.Вишинського у Києві 15 травня 2018 року. Йому оголосили про підозру у кримінальному провадженні, відкритому за ч.1 ст.111 (державна зрада) Кримінального кодексу України.

16 травня його привезли до Херсона для обрання запобіжного заходу. 17 травня Херсонський міськсуд обрав К.Вишинському запобіжний захід у вигляді арешту до 13 липня. 21 травня захист подав до Апеляційного суду Херсонської області апеляційну скаргу на арешт К.Вишинського. 1 червня суд відмовив стороні захисту у зміні запобіжного заходу.

Тим часом, 6 липня прес-секретар генпрокурора України Лариса Сарган повідомила, що К.Вишиньскому повідомлено про підозру в незаконному зберіганні зброї і боєприпасів. "Підозрюваний у державній зраді Кирило Вишинський повідомлений про ще одну підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.263 (незаконне придбання, зберігання вогнепальної зброї і боєприпасів) КК України", - написала Л.Сарган на своїй сторінці у Facebook.

За її словами, під час обшуків в орендованому індивідуальному банківському сейфі К.Вишинського були виявлені і вилучені пістолет і патрони до нього. Пістолет є вогнепальною зброєю - самозарядним пістолетом моделі "FN Browning M1906".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА