08:41 12.07.2018

Аудит підтвердив придатність злітно-посадкової смуги аеропорту "Харків" до прийому Airbus А330

2 хв читати
Аудит підтвердив придатність злітно-посадкової смуги аеропорту "Харків" до прийому Airbus А330

У міжнародному аеропорту "Харків" (МАХ) тривають заходи з аудиту у зв'язку з переведенням низки рейсів, що виконуються на літаках Airbus А330, на постійну основу.

"У зв'язку з тим, що спільні рейси авіакомпаній SkyUp і AirLeisure, які виконуються на широкофюзеляжних літаках Airbus А330, переводяться на регулярну основу, згідно з рекомендаціями Державіаслужби України, наразі проводяться заходи з аудиту відповідних об'єктів і технологій. У результаті проведення аудиту буде вдосконалено внутрішні процедури роботи - зокрема з точки зору їх матеріально-технічного забезпечення", - повідомляє прес-служба МАХ.

В інформації зазначається, що аудит підтвердив придатність злітно-посадкової смуги до прийому Airbus А330 і відсутність будь-яких ризиків для прийнятих літаків.

"Підготовлений за результатами аудиту пакет документів буде направлено на узгодження до Державіаслужби України, після чого виконання рейсів А330 до Міжнародного аеропорту "Харків" буде відновлено", - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, раніше у вівторок туроператор Join UP! повідомив, що МАХ відмовився прийняти літак типу Airbus 330 авіакомпанії Air Leisure, який перевозить 330 туристів рейсом KUP 5312 за маршрутом Шарм-ель-Шейх – Харків, у зв'язку з додатковою перевіркою Державіаслужби України.

"Причиною сьогоднішнього рішення аеропорту "Харків" стала додаткова перевірка для підтвердження можливості прийняття літака типу А330, схвалена на спільній нараді з Державіаслужбою від 09.07.2018 року", - йдеться в заяві Join UP!

За даними Join UP!, на час проходження перевірок аеропорт не зможе приймати рейси Airbus 330, проте матиме можливість відновити їх одразу після встановлення відсутності будь-яких ризиків.

Харківський аеропорт має злітно-посадкову смугу завдовжки 2500 м і завширшки 50 м. На його території розташовані два пасажирські термінали з пропускною спроможністю 100 і 650 осіб на годину.

Аеропортом через компанію "Нью Системс АМ" управляє компанія DCH, створена на базі активів, що раніше мали неформальну назву "група УкрСиббанку", після того як два партнери цієї групи - Олександр Ярославський і Ернест Галієв - вирішили їх розділити.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни продовжують обстрілювати Херсонську громаду, одна людина загинула, троє поранені

Служба зовнішньої розвідки має бути більш активною

Міноборони України ініціювало законодавче визначення поняття "кібервійна"

У Запоріжжі ще 24 освітні заклади перейдуть на змішану форму з 1 квітня

Сирський обговорив із головою Об'єднаного комітету начштабів США Брауном потреби ЗСУ та стратегічні питання

Українська авіація за добу завдала ударів по 14 місцях скупчення окупантів та їхньої техніки

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 77 авіаударів по Україні, обстріляли близько 100 міст і сіл

Житель Вовчанська загинув унаслідок пожежі, спричиненої ворожим обстрілом

Генштаб: ЗС України відбили за добу на новопавлівському напрямку 13 атак окупантів, на бахмутському - 11

Посли G7 стежать за відбором нового керівництва ВККС

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА