08:40 13.07.2018

Балух перебуває в загальній камері СІЗО, з огляду на голодовку це погіршує його стан, вважає Чийгоз

1 хв читати
Балух перебуває в загальній камері СІЗО, з огляду на голодовку це погіршує його стан, вважає Чийгоз

Засуджений в анексованому Росією Криму український активіст Володимир Балух перебуває в загальній камері сімферопольського СІЗО, що погано позначається на його здоров'ї у зв'язку з голодовкою, повідомив заступник голови меджлісу кримськотатарського народу Ахтем Чийгоз.

"Зараз він перебуває в загальній камері, де понад десять ув'язнених, і йому дуже складно - збивається режим. Це суттєво ускладнює його спокій. З огляду на голодовку, яку він продовжує тримати, йому бажаніше більш спокійна обстановка. Стан здоров'я залишається вкрай складним", - навів заяву А.Чийгоза сайт радіо "Свобода" в четвер увечері.

5 липня підконтрольний Росії Роздольненський районний суд засудив українського активіста В.Балуха до п’яти років колонії загального режиму і штрафу 10 тис. руб. (близько 4 тис. грн) за сукупністю двох кримінальних справ.

Другу справу проти активіста порушили через заяви начальника ізолятора тимчасового тримання в селищі Роздольне Валерія Ткаченка, який стверджує, що В.Балух його побив. При цьому сам активіст і його захист заявили, що це В.Ткаченко напав на нього.

Раніше суд продовжив запобіжний захід у вигляді тримання під вартою українському активісту до 14 серпня.

В.Балух продовжує безстрокову голодовку, яку він оголосив 19 березня 2018 року і тримає більше ніж 115 днів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА