11:36 13.07.2018

Суд призначив Савченко державного захисника

2 хв читати
Суд призначив Савченко державного захисника

Шевченківський районний суд Києва вирішив призначити безкоштовного державного адвоката народному депутату України Надії Савченко в справі з розгляду питання про продовження їй терміну утримання під вартою, що добігає кінця 13 липня.

Відповідне рішення суддя Володимир Бугіль прийняв на засіданні в п'ятницю у зв'язку з неявкою адвокатів Н.Савченко. Центр безкоштовної правової допомоги має забезпечити явку держадвоката до 10:45 п'ятниці.

Як повідомлялося, на засіданні в четвер, 12 липня, суд відмовив Н.Савченко і її адвокатам у відводі судді В.Бугіля. Захист клопотав про це, оскільки вважає незаконним рішення суду від 10 липня за клопотанням прокуратури про відвід судді Олени Мєлєшак, який було визначено для розгляду питання продовження арешту Н.Савченко системою автоматизованого розподілу справ.

Термін дії запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою для Н.Савченко закінчується 13 липня. Як розповів агентству "Інтерфакс-Україна" адвокат Олександр Шадрін, згідно з протоколом затримання народного депутата було затримано 22 березня о 13:58 після того, як Верховна Рада дала згоду на притягнення її до кримінальної відповідальності, затримання і арешт. Відповідно, в аналогічний час 13 липня має закінчитися термін її арешту.

22 березня 2018 року Верховна Рада підтримала подання генпрокурора України Юрія Луценка і дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання і арешт Н.Савченко. Її підозрюють у діях, спрямованих на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади; посяганні на життя державних і громадських діячів, підготовці до вчинення терористичного акту, створенні терористичної групи чи терористичної організації, незаконному поводженні зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами.

23 березня Шевченківський районний суд Києва ухвалив рішення про обрання Н.Савченко запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою. 29 березня Апеляційний суд Києва відмовився задовольнити скаргу адвокатів Н.Савченко на рішення Шевченківського райсуду столиці про обрання такого запобіжного заходу.

15 травня Шевченківський районний суд Києва продовжив до 13 липня запобіжний захід у вигляді утримання під вартою для Н.Савченко. Апеляційний суд Києва залишив без змін рішення Шевченківського райсуду про продовження до 13 липня терміну арешту Н.Савченко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА