13:52 13.07.2018

У Криму зафіксовано значне зменшення рослинності через дії Росії

2 хв читати
У Криму зафіксовано значне зменшення рослинності через дії Росії

Міністерство з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України (МінТОТ) заявляє, що на території анексованого Росією Криму зафіксовано значне зменшення рослинності в зв'язку з діями РФ.

"Дані космічної зйомки свідчать про значне погіршення стану унікального рослинного світу Кримського півострова. Недбале ставлення окупаційної влади Російської Федерації до унікального природного середовища в північній, центральній та східній частинах Автономної Республіки Крим може призвести до масового вимирання рослинного і тваринного світу, ерозії ґрунту, пожеж в екосистемах і екологічної катастрофи на півострові , - йдеться в повідомленні прес-служби МінТОТ.

Зазначається, що за даними дистанційного зондування встановлено, що протягом двох років індекс NDVI (нормалізований відносний індекс рослинності), що використовується для кількісної оцінки рослинного покриву, в деяких частинах Криму знизився до найнижчої позначки 0,3.

Загалом у червні 2018 року порівняно з аналогічним періодом 2016 року, зниження значення загального індексу NDVI на території Криму становило 23%, а загальне зниження кількості опадів у 2018 році (порівняно з попередніми роками) також негативно вплинуло на стан рослинності на півострові.

"Міністерство з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України наголошує, що нехтування цими негативними явищами окупаційною владою Російської Федерації може призвести до знищення унікальних екосистем Кримського півострова - зокрема до руйнування заповідних ландшафтів, ерозії ґрунтів, неможливості ведення традиційного сільського господарства", - наголошують у повідомленні.

У МінТОТ вважають, що дії Росії в цьому контексті свідчать про те, що вона не зацікавлена у розвитку Криму з його природним потенціалом, а "її безвідповідальність призводить до невідворотного шкоди навколишньому середовищу і збитків для цивільного населення, яке проживає на цій території".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США готуються підписати контракти на озброєння для України на $6 млрд

"Укрзалізниця" тимчасово змінить рух приміських потягів через обстріл Харківщини

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Україна і Японія обговорили створення спецтрибуналу для РФ за воєнні злочини

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА