08:58 15.07.2018

Заарештований в Криму активіст Сервер Мустафаєв передав листа Ребецці Гармс

2 хв читати
Заарештований в Криму активіст Сервер Мустафаєв передав листа Ребецці Гармс

Активіст об’єднання "Кримська солідарність" Сервер Мустафаєв, заарештований у Криму в бахчисарайській "справі Хізб ут-Тахрір", передав листа євродепутату Ребецці Гармс. Про це сама Гармс повідомила на особистому сайті, повідомляє "Українська правда" із посиланням на Радіо Свобода. 

Мустафаєв просить Гармс звернути увагу міжнародної спільноти на політичні переслідування громадян в окупованому Криму.

"Сьогодні понад 115 дітей виховують без батьків, діти залишаються без їхньої турботи і любові. Матері і жінки десятків політв’язнів перебувають під постійним психологічним і емоційним тиском. Очевидно, що безкарність, пов’язана з політичною кон’юнктурою, як у Криму, так і в Україні, безсилля від несправедливості репресій, посіяла думки про безнадію серед декого з нас. Але молоді активісти сповнені сил. Вони впевнені, що полегшення прийде, а брехня зникне", – пише Сервер Мустафаєв.

Гармс повідомила, що особисто знайома з Мустафаєвим і раніше спілкувалася з ним по відеозв’язку. Вона назвала його політичним в’язнем і засудила дії російської влади щодо кримчан. Ребекка Гармс також заявила, що ті, хто "святкує чемпіонат світу в Росії", підтримують авторитарний режим.

"Залишаючись безмовною, ФІФА не тільки порушує власні правила, але і підтримує авторитарний режим за рахунок свободи таких людей, як Сервер Мустафаєв", – написала євродепутат.

21 травня в Криму підконтрольні Росії силовики затримали координатора "Кримської солідарності" Сервера Мустафаєва і кримського татарина Едема Смаїлова. Звинувачення проти них долучили до бахчисарайської справи "Хізб ут-Тахрір".

"Хізб ут-Тахрір" - ісламська партія, яка вільно працює в Україні і Європі, а також в більшості країн світу, але вважається забороненою в Росії.

Верховний суд Росії заборонив "Хізб ут-Тахрір" у 2003 році, включивши в список об’єднань, названих "терористичними".

Захисники заарештованих і засуджених у "справі Хізб ут-Тахрір" кримчан вважають переслідування мотивованим за релігійною ознакою.

Адвокати відзначають, що переслідувані в цій справі російськими правоохоронними органами – переважно кримські татари, а також українці, росіяни, таджики, азербайджанці і кримчани іншого етнічного походження, які сповідують іслам.

Міжнародне право забороняє запроваджувати на окупованій території законодавство держави, що окуповує її.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА