16:13 16.07.2018

Форми для пам'ятника Іллі Муромцю в Києві виготовляли за допомогою 3D-принтера

2 хв читати
Форми для пам'ятника Іллі Муромцю в Києві виготовляли за допомогою 3D-принтера

Форми для лиття бронзового пам'ятника богатирю часів Київської Русі Іллі Муромцю, який незабаром планують встановити в київському парку, виготовлені за допомогою 3D-принтера, повідомив мер столиці Віталій Кличко.

"Наближаються до фіналу роботи з виготовлення скульптури Іллі Муромця, яку вже незабаром презентуємо в парку "Муромець". Це буде унікальний пам'ятник, створений за найсучаснішими технологіями. Його частини відливають у формах, виготовлених за допомогою 3D-принтера. Такого (для пам'ятника великого розміру) в Україні та, може, і в світі ще не робили", - повідомив В.Кличко на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

Мер пояснив, що без застосування 3D-принтера роботи могли б затягнутися на кілька років.

Однак молодий скульптор Володимир Журавель, який працює над скульптурою Муромця, запропонував унікальну технологію 3D-принтера. В. Журавель також є автором відомої скульптури дітей на Поштовій площі.

"Спочатку скульптуру богатиря, для образу якого позував Василь Вірастюк, виліпили, потім відсканували і за допомогою спеціальної програми створили 3D-модель. Далі - кожну деталь майбутнього пам'ятника друкували на 3D-принтері, щоб підготувати форми для виливання Іллі в бронзі. Сьогодні в ливарні кипить робота, Муромець бронзовішає", - розповів мер.

Пам'ятник Муромцю буде 11 м заввишки разом з пагорбом і гранітним постаментом. Встановлять скульптуру в однойменному парку "Муромець" у столиці.

"Ілля Муромець, який, за переказами, народився поблизу Чернігова, служив князю Володимиру, охороняв місто Київ і похований у Києво-Печерській лаврі, - це наш богатир, це наша історія, яку сьогодні, на жаль, намагаються у нас украсти. Тому Муромець стоятиме в Києві на території Труханового острова, там, де колись розміщувалася дружина князя Володимира", - наголосив В. Кличко.

Він також оприлюднив відео, в якому скульптор розкриває секрети унікальної технології створення Муромця.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти обстріляли два села на Харківщині, постраждала пенсіонерка - Синєгубов

ОКУПАНТИ Б'ЮТЬ ПО ХАРКОВУ І ХАРКІВСЬКОМУ РАЙОНУ - ГОЛОВА ОБЛАДМІНІСТРАЦІЇ

Пожежу в Миколаєві на деревообробному підприємстві ліквідовано - ДСНС

У неділю в Україні буде тепло, подекуди можливий дощ, вночі у східних та південно-східних областях заморозки на ґрунті - Укргідрометцентр

На Донеччині на Великдень нічні богослужіння в церквах відбудуться без участі людей - обладміністрація

Кравченко закликав мешканців Київщини до дотримання комендантської години у Великодні свята та правил поведінки під час повітряної тривоги

У Кропивницькому районі пошкоджено 20 приватних будинків унаслідок ракетного удару в п'ятницю - ОВА

Пожежу в Миколаєві на деревообробному підприємстві локалізовано на 2 тис. кв м, гасіння окремих осередків горіння триває - ДСНС

На Волині знайдено ще одну історичну пам'ятку часів Київської Русі - Офіс генпрокурора

Середньодобова кількість втрат армії РФ в Україні в травні-червні, ймовірно, зросте разом із відновленням наступальних операцій - британська розвідка

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА