13:13 17.07.2018

Ще одному із виконавців убивства черкаського журналіста Сергієнка повідомлено про підозру

2 хв читати
Ще одному із виконавців убивства черкаського журналіста Сергієнка повідомлено про підозру

Одному із виконавців убивства журналіста і громадського діяча Василя Сергієнка - громадянину З. - повідомлено про підозру, суд у вівторок обере йому запобіжний захід.

Як повідомляється на сторінці "Департамент спеціальних розслідувань ГПУ" у Facebook, слідчі управління спеціальних розслідувань Генпрокуратури здійснюють досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом створення злочинної організації з метою вчинення тяжких та особливо тяжких злочинів, зокрема в організації викрадення й умисного вбивства на замовлення з особливою жорстокістю активіста і журналіста В.Сергієнка (ч. 1 ст. 255, ч. 1 ст. 256, ч. 3 ст. 27 ч. 3 ст. 146, ч. 3 ст. 27, п. 3, 4, 6, 11, 12 ч. 2 ст. 115, ч. 1 ст. 396, ч. 2 ст. 162, ч. 2 ст. 194 КК України).

16 липня 2018 року в зв'язку з отриманням достатніх доказів участі у цій злочинній організації слідчі повідомили громадянину З. про підозру у вчиненні відповідних злочинів. Крім того, йому інкримінують співучасть в інших злочинах, скоєних злочинною організацією, зокрема умисне протиправне заподіяння смерті, вчинене щодо викраденої людини, з особливою жорстокістю, на замовлення, з корисливих мотивів, за попередньою змовою групою осіб, а також у незаконному проникненні у володіння особи із застосуванням насильства" (ч. 1 ст. 255, п. 3, 4, 6, 11, 12 ч. 2 ст. 115, ч. 4 ст. 28 ч. 2 ст. 162 КК України).

Печерський районний суд Києва 17 липня має розглянути клопотання про обрання підозрюваному гр. З. запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

Як повідомлялося, журналіста і громадського діяча В.Сергієнка викрали і вбили в квітні 2014 року.

У липні 2017 року прокуратура Черкаської області затвердила і направила до суду обвинувальний акт стосовно організатора та одного з виконавців викрадення і вбивства В.Сергієнка.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна і Польща підтвердили посилення співпраці в пошуку та похованні жертв конфліктів і репресій - заява Шмигаля і Туска

Основні наступальні сили на Авдіївському напрямку ворог сконцентрував на Семенівці - 3 ОШБр

Шмигаль: Можу сказати, що ми точно маємо прогрес щодо зняття блокади на кордоні з Польщею

Туск: Немає такої сили у світі, яка могла б підірвати нашу дружбу і солідарність з Україною

Окупанти обстріляли Моначинівку Харківської області, загинула мирна мешканка

Рада провалила голосування щодо трьох постанов, зокрема про права військовослужбовців і поліцейських на соціальний захист

Кличко зустрівся з мером Парижа в Києві

Президент Філіппін пригрозив Китаю контрзаходами у відповідь на дії в Південно-Китайському морі

Зеленський представив Службі зовнішньої розвідки нового керівника - Олега Іващенка

У пункті пропуску "Угринів-Долгобичув" орієнтовно до 2 квітня знято блокаду пропуску вантажівок в обох напрямках

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА