19:57 18.07.2018

Затриманого у Криму журналіста Мемедемінова примусово помістили в психіатричну лікарню

2 хв читати
Затриманого у Криму журналіста Мемедемінова примусово помістили в психіатричну лікарню

Затриманого в окупованому Криму громадянина України, журналіста Нарімана Мемедемінова примусово госпіталізували до Кримської республіканської психіатричної лікарні №1, повідомляє уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова.

"Отримала інформацію, що український політв’язень Наріман Мемедемінов, який раніше утримувався в СІЗО-1 Сімферополя, був примусово переведений до Кримської республіканської психіатричної лікарні №1", - написала Л.Денісова на своїй сторінці в соцмережі Facebook у середу.

Вона також повідомила, що направила запит російській стороні щодо надання інформації про підстави такої госпіталізації. "Надіслала листа до радника президента Росії Михайла Федотова та до керівника робочого апарату уповноваженого з прав людини в Росії з проханням терміново надати мені інформацію про підстави примусової госпіталізації, а також які заходи до нього (Н.Мемедемінова - ІФ) застосовувалися", - додала Л Денісова.

Як повідомлялося, Н.Мемедемінова затримали 22 березня в с. Холмівка Бахчисарайського району Криму. Йому висунуто обвинувачення за нібито екстремістські висловлювання у відео на YouTube, зроблені у 2012-2013 роках. 23 березня Київський райсуд Сімферополя ухвалив рішення про його арешт.

Міністерство з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб (МінТОТ) України заявило про незаконність дій силових структур РФ, які затримали Н.Мемедемінова, і розцінило їх як вчинені з метою залякування жителів Криму, які не згодні з анексією півострова й намагаються обстоювати свої законні права в умовах окупації.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА