15:53 19.07.2018

В офісі ЦК КПУ відбуваються слідчі дії

2 хв читати
В офісі ЦК КПУ відбуваються слідчі дії

Співробітники кіберполіції в четвер удень здійснюють слідчі дії в офісі ЦК Компартії України, повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в прес-службі кіберполіції.

"Наразі здійснюються слідчі дії в офісі Компартії у рамках розслідуваного кримінального провадження", - сказали в прес-службі.

У кіберполіції поки що подробиць не повідомили.

У свою чергу на сайті КПУ поінформували про обшук в офісі ЦК Компартії України. "Поки що чекаємо адвокатів, для мене незрозуміло, на якій підставі кіберполіція увірвалася до офісу офіційно діючої партії, не називаючи кримінальної кваліфікації справи", - заявив лідер КПУ Петро Симоненко.

Як повідомлялося, 8 травня СБУ здійснила обшуки у П.Симоненка, у нього вилучено предмет, схожий на пістолет Стечкіна. Обшук відбувся у рамках кримінального провадження за ч. 1 ст. 109 і ч. 1 ст. 111 КК України. Під час обшуку разом з агітаційними матеріалами, спрямованими на насильницьку зміну та повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, вилучено предмети, схожі на пістолет АПС з глушником, і 120 патронів до нього.

Раніше того самого дня співробітники СБУ здійснили обшуки у керівників компартії в Києві та Київській області, під час яких виявлено агітаційні матеріали із забороненою символікою комуністичного тоталітарного режиму, які планувалося на замовлення російських кураторів поширювати 9 травня з метою дестабілізації суспільно-політичної обстановки в Україні.

10 травня П.Симоненка допитали в СБУ. За інформацією речниці СБУ Олени Гітлянської, П.Симоненка допитували в рамках кримінального провадження за ч. 1 ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади) і ч. 1 ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України.

12 травня глава Служби безпеки України Василь Грицак повідомив, що поліграфічну продукцію, а також зброю, вилучену під час обшуку у лідера забороненої в Україні Компартії Петра Симоненка, відправлено на експертизу.

Як відомо, з 2015 року в Україні заборонено діяльність Комуністичної партії України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

Зеленський звільнив Марка Шевченка з посади посла України в Молдові

Глави МЗС України та Індії провели в Нью-Делі двосторонні переговори та оглядове засідання міжурядової комісії

Карандєєв анонсував будівництво безпечного фондосховища для українських музейних цінностей

У низці областей України в п'ятницю очікуються грози

Наразі немає інформації про можливий перетин повітряного простору Молдови російськими ракетами під час атаки на Україну - ПС ЗСУ

Зеленський назвав пріоритети в роботі РНБО

На Хмельниччині внаслідок атаки РФ пошкоджено 6 приватних будинків і дитячий табір, без постраждалих

Затримки в допомозі США Україні збільшують загрозу оперативного успіху РФ - ISW

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА