17:03 19.07.2018

Кіберполіція здійснює слідчі дії в офісі ЦК КПУ в рамках справи про поширення комуністичної символіки

3 хв читати
Кіберполіція здійснює слідчі дії в офісі ЦК КПУ в рамках справи про поширення комуністичної символіки

 У рамках розслідування кримінального провадження про поширення комуністичної символіки кіберполіція здійснює слідчі дії в офісі центрального комітету Компартії України в Києві.

Як розповіли агентству "Інтерфакс-Україна" в прес-службі кіберполіції України, попередньо було встановлено IP-адреси і місце розташування ресурсу з доменом kpu.ua, що містять факти виготовлення та поширення забороненої в Україні комуністичної символіки.

Під час обшуків правоохоронці знайшли на комп'ютерах співробітників офісу матеріали, поширені на kpu.ua.

"За результатами проведення слідчих дій вилучають комп'ютерну техніку і знімні носії інформації, їх направлять на експертизу", - повідомили в прес-службі.

Поліція також опитує громадян, що мали доступ до адміністрування сайта.

За цими фактами відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 436-1 КК України (виготовлення, поширення комуністичної, нацистської символіки і пропаганда комуністичного і націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів).

Наразі слідчі дії тривають.

"Кіберполіція продовжує знаходити факти поширення комуністичної символіки в мережі інтернет, і особи, причетні до такої діяльності, притягуватимуться до відповідальності згідно з чинним законодавством", - зазначили в прес-службі.

Як повідомлялося, у четвер співробітники кіберполіції здійснюються слідчі дії в офісі ЦК КПУ.

На сайті КПУ на той момент повідомили про обшук в офісі ЦК Компартії. "Поки що чекаємо адвокатів, для мене незрозуміло, на якій підставі кіберполіція увірвалася до офісу офіційно діючої партії, не називаючи кримінальної кваліфікації справи", - заявив лідер КПУ Петро Симоненко.

8 травня СБУ здійснила обшуки у П.Симоненка, у нього вилучено предмет, схожий на пістолет Стечкіна. Обшук відбувся у рамках кримінального провадження за ч. 1 ст. 109 і ч. 1 ст. 111 КК України. Під час обшуку разом з агітаційними матеріалами, спрямованими на насильницьку зміну та повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, вилучено предмети, схожі на пістолет АПС з глушником, і 120 патронів до нього.

Того самого дня співробітники СБУ здійснили обшуки у керівників компартії в Києві та Київській області, під час яких виявлено агітаційні матеріали із забороненою символікою комуністичного тоталітарного режиму, які планувалося на замовлення російських кураторів поширювати 9 травня з метою дестабілізації суспільно-політичної обстановки в Україні.

10 травня П.Симоненка допитали в СБУ. За інформацією речниці СБУ Олени Гітлянської, П.Симоненка допитували в рамках кримінального провадження за ч. 1 ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади) і ч. 1 ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України.

12 травня глава Служби безпеки України Василь Грицак повідомив, що поліграфічну продукцію, а також зброю, вилучену під час обшуку у лідера забороненої в Україні Компартії Петра Симоненка, відправлено на експертизу.

Як відомо, з 2015 року в Україні заборонено діяльність Комуністичної партії України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ДБР у Львові затримало військового, який за хабар обіцяв влаштувати мобілізованого до тилової частини

СБУ повідомила про підозру митрополиту Святогірської лаври, який під час літургії передав окупантам позиції ЗСУ

Пил із Сахари дістався території України – Гідрометцентр

"єЧергу" для автобусів запущено на 10 українсько-молдовських пунктах пропуску

Міноборони створило Офіс підтримки коаліцій для забезпечення системного управління військовою допомогою від партнерів

Спровоковану ворожим артобстрілом пожежу в Куп'янську ліквідовано, незважаючи на загрозу повторних обстрілів

Суд визнав наявність російського громадянства в колишньої топпосадовиці Мін'юсту Прилуцької

Грузія продовжила термін перебування українців без візи до трьох років

У західних областях України в четвер удень 9-14°; на решті території 17-22°

У Києві очікують, що законопроєкт про допомогу Україні Байден підпише негайно – Єрмак

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА