10:00 20.07.2018

Денісова телефоном поговорила з адвокатом Сенцова, той повідомив про погіршення здоров'я підопічного

2 хв читати
Денісова телефоном поговорила з адвокатом Сенцова, той повідомив про погіршення здоров'я підопічного

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова в телефонному режимі поговорила з адвокатом політв'язня в РФ Олега Сенцова Дмитром Дінзе, який повідомив їй про значне погіршення здоров'я свого підопічного.

"У нього вже був другий криз, але Олег не може назвати точну його дату або в який день після зустрічі з сестрою він стався. Олега вивозили з колонії в лікарню Лабитнангі, де лікарі збиралися годувати його примусово. Що значить, за словами адвоката, заливати ентерально великі стакани поживної суміші. Олег відмовився, але пішов з ними на компроміс і тепер приймає, як каже адвокат, за словами Олега, 3-4 ложки харчової суміші на день", - написала Л.Денісова на своїй сторінці в соцмережі Facebook у четвер увечері.

Д.Дінзе також повідомив, що український режисер практично не орієнтується в датах і перепитує адвоката, який сьогодні день.

Український омбудсмен зазначила, що у О.Сенцова також ослаб серцевий м'яз.

"Тому я звертаюся до Верховного комісара ООН з прав людини Зейд Раада аль Хусейна, Генерального секретаря Ради Європи Турбьерна Янгланд, Комісара Ради Європи з прав людини Дуні Міятович щодо організації візиту їхніх представників до колонії, де утримують Олега Сенцова, для перевірки цієї інформації", - наголосила вона.

Крім того, український омбудсмен закликала міжнародні правозахисні інститути звернутися до президента РФ (Володимиру Путіну - ІФ) з вимогою терміново прийняти рішення про звільнення О.Сенцова та усіх в'язнів Кремля.

Як повідомлялося, адвокат українського політв'язня Олега Сенцова Д.Дінзе відвідав свого підзахисного в російській колонії, після чого розповів, що українець має кепський вигляд, але ходить самостійно, від примусового годування відмовився.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пошуково-рятувальну операцію в Чернігові завершено: 18 загиблих, 78 поранених

Збито всі 13 ударних безпілотників "Шахед", які атакували Україну

Суд обрав запобіжний захід організаторам злочинної групи Чернівецької митниці

Віцеканцлер Німеччини Габек прибув в Україну для підготовки конференції з відновлення

Прем'єр Нідерландів готовий закуповувати у партнерів системи ППО Patriot для постачання Україні

Розвідники спецпідрозділу "Кабул 9" за дві доби виявили та знищили дев’ять одиниць військового транспорту і склад боєприпасів

Окупанти обстріляли 22 населені пункти на Харківщині, виникли пожежі

В Івано-Франківській області ППО збила всі ворожі БПЛА, у результаті падіння уламків виникли пожежі

У Херсонській області за добу через обстріли 16 людей дістали поранення

У Чернігові кількість загиблих унаслідок ракетного удару на ранок зросла до 18 людей

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА