07:19 23.07.2018

У Москві відбудуться три суди над учасниками Pussy Riot

2 хв читати
У Москві відбудуться три суди над учасниками Pussy Riot

Мировий суд Хамовнічеського району Москви в понеділок розгляне справу про адміністративне правопорушення відносно трьох учасників "Pussy Riot", які 15 липня вибігли в поліцейській формі на поле під час фінального матчу Чемпіонату світу з футболу в Лужниках.

Як повідомили "Інтерфаксу" в прес-службі суду, судові засідання щодо Вероніки Нікульшиної, Ольги Курачевої і Ольги Пахтусової почнуться з 14:00.

Дівчатам ставиться вчинення правопорушення, передбаченого статтею 17.12 КоАП РФ (Незаконне носіння форменого одягу). Дана адміністративна стаття передбачає покарання у вигляді штрафу від 1 до 1,5 тис. рублів.

У прес-службі суду пояснили, що 25 липня аналогічне засідання відбудеться в відношенні четвертого учасника групи - Петра Верзілова.

Хамовнічеський суд Москви 16 липня визнав всіх чотирьох винними в скоєнні адміністративного правопорушення, передбаченого ч.3 ст.20.31 КоАП (Грубе порушення правил поведінки глядачів під час проведення офіційних спортивних змагань, якщо ці дії не містять кримінально караного діяння) і призначив кожному покарання у вигляді адміністративного арешту на 15 діб.

Окрім того, всім чотирьом заборонено протягом трьох років відвідувати офіційні спортивні заходи на території Росії.

Мосміськсуд в понеділок також розгляне скарги на ці рішення.

15 липня три дівчини і молодий чоловік у поліцейській формі вибігли на футбольне поле приблизно на 50-й хвилині фінального матчу Чемпіонату світу з футболу між командами Франції та Хорватії в Москві на Великій спортивній арені "Лужники". Метою акції, як повідомили пізніше учасники групи, стало "звільнення політв'язнів", в тому числі українського режисера Олега Сенцова.

Через інцидент матч був припинений. Молодих людей видалила з футбольного поля контрольно-розпорядча служба стадіону. Одного з них винесли за межі поля за ноги і за руки. Потім їх доставили в поліцію, а наступного дня за рішенням суду посадили під адміністративний арешт на 15 діб.

Також у понеділок Ізмайловський суд Москви розгляне позов Нижегородської виправної колонії №2 про захист честі і гідності до учасниці "Pussy Riot" Марії Альохіної і видання "Собеседник" через статтю "Хто заробляє на безкоштовній праці зеків і муках лікарів швидкої?", опублікованої 21 серпня 2017 року. У матеріалі йдеться про умови праці ув'язнених, які відбувають покарання в нижегородській колонії.

Позивачі наполягають, що опублікована інформація є помилковою і просять зобов'язати видання спростувати її.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок атаки БПЛА в Одесі четверо постраждалих перебувають у лікарні, двоє з них - діти - Труханов

Верховна Рада має намір дозволити місцевому голові в певних випадках призначати старосту громади

ВР звільнила сімох членів Рахункової палати - нардеп

Окупанти обстріляли Харків, інформація про постраждалих уточнюється - мер

Спецпрокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом смерті мобілізованого дорогою до навчального центру на Закарпатті

Через ворожий обстріл у Новокаїрах постраждав чоловік - Херсонська ОВА

Ворог завдав ракетного удару по Дніпровському району, попередньо постраждали 4 людини - голова ОВА Лисак

Україна і НАТО погодили план роботи на травень для активізації пропозицій до саміту альянсу у Вашингтоні - Міноборони

Європарламент підтримав лібералізацію торговельного режиму з Україною, посиливши захисні заходи для фермерів ЄС

Основна частина озброєнь із нового пакета допомоги США розміщена в Німеччині та Польщі, що прискорить її доставку в Україну - ЗМІ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА