20:03 23.07.2018

Посол Чечиліа підтвердив підтримку Італією суверенітету і територіальної цілісності України - український МЗС

2 хв читати

Посол Італії в Україні Давиде Ла Чечиліа під час зустрічі з заступником міністра закордонних справ України Оленою Зеркаль підтвердив підтримку його країною суверенітету і територіальної цілісності України на всіх міжнародних майданчиках.

"Позиція Італії з підтримки суверенітету і територіальної цілісності України чітка і послідовна, про що Італія офіційно заявляла на всіх міжнародних майданчиках, включаючи недавні заходи, які відбулися в рамках ЄС, НАТО і Сімки (G7 - ІФ)", - сказав Посол під час зустрічі з О.Зеркаль, на яку він був запрошений за роз'ясненнями в зв'язку з неприпустимими висловлюваннями про Україну міністра внутрішніх справ Італії Маттео Сальвіні, повідомляє МЗС в понеділок.

У свою чергу, в українському зовнішньополітичному відомстві зазначили, що Київ розраховує на те, що Рим і надалі сприятиме збереженню єдиної позиції ЄС щодо підтримки України в боротьбі з російською агресією.

Як повідомлялося, віце-прем'єр, міністр внутрішніх справ Італії, лідер партії "Ліга" Маттео Сальвіні в інтерв'ю виданню The Washington Post заявив про законність російської анексії Криму. За його словами, незаконність проведення референдуму на півострові - це "точка зору", і що 90% населення проголосувало на ньому "за повернення Криму до Російської Федерації".

На питання, "який же це референдум, якщо на ньому були російські солдати", М.Сальвіні відповів: "Порівняйте його з фейковою революцією в Україні, яка була псевдо-революцією, що спонсорується зарубіжними силами - подібно до революцій Арабської Весни. Є кілька історично російських зон з російською культурою і традиціями, які легітимно належать Російській Федерації".

20 липня заступник голови МЗС України Олена Зеркаль повідомила, що викличе Посла Італії в Україні Д. Ла Чечиліа в зв'язку з недавніми заявами М.Сальвіні про нібито законність російської анексії українського півострова Крим в 2014 році.

На минулих на початку березня цього року парламентських виборах в Італії жодна з партій не отримала вагомої більшості, однак правоцентристська коаліція на чолі з екс-прем'єром Сільвіо Берлусконі отримала понад 37% голосів, з яких половина була віддана за партію євроскептиків "Ліга Півночі".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти вдарили по Харкову, пошкоджено нежитлову цивільну інфраструктуру

Серед постраждалих у ДТП за участю голови Броварської РДА: 32-річна мати з донькою 2,5 років

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Посольство України в Словаччині передасть ДСНС чотири підводні дрони для гуманітарного розмінування

Глава Пентагону про Patriot для України: Ми продовжуємо працювати над цим питанням дуже серйозно

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА