18:24 24.07.2018

НВО "Практика", ДККБ "Луч" і турецька Aselsan просувають на ринок створену у рамках ВТС нову систему озброєння для колісної бронетехніки

3 хв читати
НВО "Практика", ДККБ "Луч" і турецька Aselsan просувають на ринок створену у рамках ВТС нову систему озброєння для колісної бронетехніки

 Україна і Туреччина розширюють двостороннє військово-технічне співробітництво в галузі створення нових систем озброєнь.

Згідно з повідомленням на сайті Ліги оборонних підприємств України з посиланням на дані військового експерта Сергія Згурця, днями в Україні відбулися успішні випробування нового бойового модуля для колісної бронетехніки, створеного у рамках українсько-турецького ВТС за участю українських ПрАТ НВО "Практика" і ДККБ "Луч", а також турецької Aselsan.

Як зазначено в повідомленні, потенційним замовникам, зокрема зарубіжним, презентували новий бойовий модуль, встановлений на бойовій колісній броньованій машині "Козак-2М" розробки і виробництва НВО "Практика". Aselsan виступила в проекті розробником дистанційно керованого бойового модуля, системи управління цим модулем, а також засобів спостереження за полем бою (насамперед тепловізора).

Як уточнюється в повідомленні, новий модуль можна оснащувати різними типами кулеметів, але його головна ударна сила - це вітчизняний протитанковий ракетний комплекс "Бар'єр" зі збільшеною кількістю ракет РК-2С розробки та виробництва ДККБ "Луч". Максимальна дальність пуску - 5 км, бронепробиття за динамічним захистом - 800 мм. Також можуть застосовуватися ракети з осколково-фугасною, а також із термобаричною бойовою частиною. Система управління ракетою - лазерна, напівавтоматична. Маса модуля - в межах 400 кг. Модуль оснащений одномоментними двигунами, які забезпечують швидкість перекидання вісі прицілювання, за твердженнями представників турецької компанії, до 30 градусів на секунду.

"Під час випробувань у день були здійснені пуски керованою протитанковою ракетою РК-2С на відстань в 1,8 км по мішені, що рухається, а також вночі - на відстань в 3 км по броньованій цілі, з використанням тепловізора компанії Aselsan. За пусками спостерігала закордонна військова делегація. Пуски були вдалими", - йдеться в повідомленні.

Як уточнюють у Лізі, раніше ДККБ "Луч" і Aselsan також провели бойові пуски з бойової машини, представленої компанією "Українська бронетехніка", що свідчить про можливість використання для створеної у рамках ВТС із Туреччиною нової системи озброєння різних мобільних платформ із метою задоволення вимог зарубіжних замовників.

ПрАТ НВО "Практика" - лідер серед українських виробників броньованих автомобілів. Компанією розроблені та запущені у виробництво сучасні транспортувальники особового складу, штабні автомобілі, автомобілі вогневої підтримки, розвідувальні та патрульні машини, санітарно-евакуаційні автомобілі переднього краю, тактичні автомобілі MRAP-класу.

ДККБ "Луч" - один із провідних українських розробників озброєння широкого спектру, насамперед авіаційного та протитанкового озброєння, з 2011 року за рішенням уряду входить до складу держконцерну "Укроборонпром". Серед розробок ДККБ "Луч" - ПТУР Falarick калібру 90, 105, 120, а також 120-мм ПТУР "Комбат" і "Стугна", що відповідають стандартам НАТО. Наприкінці 2015 року ДККБ "Луч" сертифікувало за стандартами НАТО керовану протитанкову ракету РК-2С калібру 130 мм, використовувану в ПТРК "Бар'єр" і ПТРК "Скіф". На сьогодні підприємство бере участь, зокрема, в програмі оновлення ракетного реактивного озброєння ЗСУ, а також у роботах зі створення та модернізації зенітних ракетних систем і комплексів протиповітряної оборони (ППО).

Aselsan - одна з провідних компаній ОПК Туреччини. Компанія спеціалізується, зокрема, на засобах зв'язку та інформаційних технологіях, системах РЛС і РЕБ, авіоніці, безпілотних системах, системах сухопутного і військово-морського озброєння, протиповітряної оборони, системах бойового управління. Нині "Укроборонпром" та Aselsan опрацьовують можливість налагодження технологічної співпраці в галузі виробництва оптико-електронного обладнання для озброєння низки родів військ ЗСУ. У 2017 році за підсумками конкурсного відбору ГШ ЗСУ і Міноборони Aselsan вибрано одним з основних зарубіжних постачальників зв'язного обладнання УКВ-діапазону для ЗСУ у рамках програми технічного переозброєння армії.

Як повідомлялося, Київ та Анкара активізували двостороннє ВТС у новій геополітичній ситуації в 2014 році. Серед перспективних напрямів співпраці розглядається, зокрема, бронетанкобудування, авіадвигунобудування, радіолокація, навігація, зв'язок, ракетне озброєння.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА