20:19 24.07.2018

Наєв на зустрічі з Ярошем запропонував участь бійців Української добровольчої армії в лавах ЗСУ на основі контракту

2 хв читати
Наєв на зустрічі з Ярошем запропонував участь бійців Української добровольчої армії в лавах ЗСУ на основі контракту

Командувач об'єднаних сил Сергій Наєв і командувач Української добровольчої армії (УДА) Дмитро Ярош на зустрічі в Краматорську обговорили питання участі бійців УДУ в лавах Збройних сил України за умови укладення контракту, а також розглянули можливість участі цих бійців у підготовці сил для охорони держкордону.

"Під час бесіди обговорювалися питання участі мотивованих бійців УДА у складі всіх видів і родів Збройних сил України (в тому числі у складі повноцінного підрозділу) за умов укладення контракту (в тому числі короткострокового). Було запропоновано проходження військової служби в резерві у складі бойових військових частин спеціального призначення, розвідки та в підрозділах територіальної оборони", - йдеться в повідомленні на сторінці операції об'єднаних сил (ООС) у Facebook.

С.Наєв запевнив, що в разі прийняття позитивного рішення бійцями УДА сприятиме проходженню служби в інших силових відомствах сектора безпеки та оборони зі складу об'єднаних сил.

Сторони також обговорили можливу участь бійців УДА в підготовці сил для охорони державного кордону, підрозділів територіальної оборони та інших ініціатив Д.Яроша.

Під час розмови С.Наєв роз'яснив свою позицію щодо категорій людей, які, на його думку, не мають права перебувати на передньому краї та безпосередньо в бойових порядках ЗСУ. До них належать: особи, які раніше відвідували підрозділи на передньому краї з метою власного піару або у власних меркантильних інтересах; особи, які не мають законного права мати зброю; особи, які офіційно не включені до складу об'єднаних сил.

Водночас командувач об'єднаних сил наголосив, що законодавством України не врегульовано питання участі бійців УДА у бойових діях на передньому краї та безпосередньо у бойових порядках ЗСУ.

Він пояснив, що вважає добровольцями всіх, без поділу на тих, хто служить у ЗСУ, Національній гвардії, Службі безпеки України та інших складових сектору безпеки та оборони, а також відносить до цієї категорії бійців добровольчих батальйонів ЗСУ, МВС, УДА і Добровольчого українського корпусу "Правий сектор" (ДУК ПС).

Українська добровольча армія (УДА) - добровольче військове формування, створене в грудні 2015 року після виходу Д.Яроша та його однодумців з руху "Правий сектор".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА