17:42 26.07.2018

TI Україна закликає Холодницького піти з посади керівника САП за власним бажанням

2 хв читати
TI Україна закликає Холодницького піти з посади керівника САП за власним бажанням

Антикорупційна організація Transparency International Україна закликає голову Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) Назара Холодницького полишити свою посаду за власним бажанням.

"Представництво глобальної антикорупційної мережі впевнене - лише такий крок керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури зможе повернути довіру до очолюваної ним інституції та відновити активну роботу, спрямовану на подолання корупції в Україні", - зазначено в заяві TI Україна, поширеній прес-службою організації в четвер.

Transparency International Україна наголошує, що керівник САП "є її лідером і обличчям", тому його "заплямована репутація підриває довіру до інституту, який він очолює".

"TI Україна закликає Назара Холодницька подати заяву про звільнення з посади за власним бажанням. Адже збереження незалежності та суспільної довіри до САП є критично важливими у процесі боротьби з корупцією в Україні", - наголошується в заяві.

Раніше цього дня Кваліфікаційно-дисциплінарна комісія прокурорів (КДКП) рекомендувала винести догану і не звільняти керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) Назара Холодницького із займаної посади за скоєний дисциплінарний проступок.

Директор НАБУ Артем Ситник повідомив на засіданні КДКП, що Служба безпеки України розслідує кримінальне провадження за фактом підбурювання Н.Холодницьким до надання свідчень і розголошення інформації досудового слідства: "Я знаю, що за фактом підбурювання до надання свідчень внесено до ЄРДР і за фактом розголошення інформації досудового розслідування. Ці провадження передані до слідчого управління СБУ".

30 березня 2018 року стало відомо, що до КДКП з підписами генпрокурора Юрія Луценка та директора НАБУ Артема Ситника передано дисциплінарні скарги про вчинення Н.Холодницьким дисциплінарних проступків. За інформацією Генпрокуратури, дисциплінарні скарги були направлені до КДКП у рамках кримінального провадження, яке розслідує НАБУ спільно з Генпрокуратурою за отриманими під час слідства фактами.

Директор НАБУ розповів про справи, негативні процеси навколо яких слугували підставою для відкриття кримінального провадження, за яким Н.Холодницького викликали на допит як свідка до департаменту з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генпрокуратури. "Йдеться про справу про розкрадання коштів чиновниками мерії Одеси; справи за заявою в.о. міністра охорони здоров'я Уляни Супрун за фактом пропозиції їй неправомірної вигоди; справи, що стосується фірми "Золотий мандарин", що пов'язують із народним депутатом Логвинським (Георгій Логвинський, фракція "Народний фронт" - ІФ); розслідувань, пов'язаних із е-деклараціями вищих посадових осіб; розслідувань, пов'язаних з бізнес-інтересами власника великого агрохолдингу", - розповів він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Рада підтримала в першому читанні законопроєкт про створення Держреєстру постраждалих від агресії РФ

Унаслідок обстрілу Сміли постраждали шість осіб - ДСНС

ДБР з'ясовує обставини вибухів у Миколаєві, внаслідок яких загинули двоє військових і травмувалися п'ятеро рятувальників

Росіяни атакували вантажівку в Херсонській області, одна людина постраждала - ОВА

Суд розгляне клопотання Офісу генпрокурора про передання АРМА столичного ТРЦ Gulliver

Шмигаль і канцлер Казначейства Великої Британії Гант обговорили потреби України в енергообладнанні

Пані посол США: Надання ракет ATACMS - іще один сигнал, що наша відданість справі захисту України непохитна

ТЧХУ та працівники "швидкої" надали допомогу постраждалим співробітникам ДСНС у Миколаєві

Українські прикордонники після бою з диверсантами РФ на Сумщині змусили їх відступити

Зеленський у Києві зустрівся з канцлером казначейства Великої Британії Гантом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА