19:15 30.07.2018

Адвокати затриманих у Криму українських моряків мають намір оскаржити дії ФСБ РФ

2 хв читати
Адвокати затриманих у Криму українських моряків мають намір оскаржити дії ФСБ РФ

Захист українських моряків, членів екіпажу риболовецького судна "ЯМК-0041", затриманих у Чорному морі російськими прикордонниками й незаконно утримуваних в анексованому Севастополі, оскаржить дії російських спецслужб у Північно-Кавказькому окружному військовому суді в Ростові-на-Дону, повідомляється на сайті Кримської правозахисної групи з посиланням на адвоката Едема Семедляєва.

Він розповів, що "Севастопольський гарнізонний військовий суд" 30 липня 2018 року задовольнив клопотання сторони захисту про поновлення терміну на подання апеляційної скарги на дії начальника прикордонного управління м. Балаклави.

За інформацією Е.Семедляєва, четверо громадян України, члени екіпажу "ЯМК-0041", досі перебувають у Балаклаві, де мешкають у найманому житлі, без документів і під контролем співробітників ФСБ. "У хлопців забрали паспорти, залишили їм тільки ксерокопії документів. Вони не мають грошей на їжу, вони в скрутному становищі. Залишити Севастополь моряки без паспортів не можуть, тим паче, що їх охороняють чотири автомобілі з силовиками", - розповів адвокат.

Як повідомлялося, 4 травня російська сторона затримала риболовецьке судно "ЯМК-0041" з українськими моряками на борту. 16 травня Федеральна служба безпеки РФ оголосила про порушення кримінальної справи стосовно капітана судна В.Новицького за ч. 3 ст. 256 Кримінального кодексу РФ (незаконний видобуток (вилов) водних біологічних ресурсів, скоєний особою з використанням свого службового становища). На судно "ЯМК-0041" накладено арешт.

Кримський "омбудсмен" Людмила Лубіна направила листа уповноваженому з прав людини в РФ Тетяні Москальковій, у якому пропонує розглянути можливість обміну затриманих у Криму українських моряків на затриманих в Україні громадян РФ.

16 липня Л.Денісова звернулася до президента України Петра Порошенка щодо можливості обміну українських рибалок судна "ЯМК-0041" на моряків керченського сейнера "Норд", затриманого Державною прикордонною службою України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА