20:01 30.07.2018

Голову Запорізького обласного Товариства сприяння обороні України підозрюють у розтраті 3 млн грн

1 хв читати
Голову Запорізького обласного Товариства сприяння обороні України підозрюють у розтраті 3 млн грн

Керівника Запорізького обласного Товариства сприяння обороні України (ТСОУ - правонаступник ДТСААФ) підозрюють у розтраті майна своєї організації вартістю майже 3 млн грн, повідомляє прес-служба прокуратури в Запорізькій області.

За результатами досудового розслідування з’ясовано, що голова регіонального ТСОУ, зловживаючи службовим становищем, допустив розтрату ввіреного йому нерухомого майна організації, вартість якого становить майже 2,9 млн грн, чим завдав шкоди громадській організації "Товариство сприяння обороні України".

За даними місцевих інтернет-видань, керівник Запорізького ТСОУ проводив сумнівні операції з нерухомістю організації, переписуючи її на підставні фірми.

30 липня Запорізька місцева прокуратура №2 оголосила голові Запорізького ТСОУ про підозру у скоєнні злочину відповідно до ч. 5 статті 191 КК України - "привласнення і розтрата майна".

Також прокуратура передала до Орджонікідзевського районного суду Запоріжжя клопотання про застосування до підозрюваного запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою і відсторонення від посади.

У разі визнання підозрюваного винним йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 7 до 12 років із конфіскацією майна та позбавленням права обіймати певні посади на термін до 3 років.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА