14:23 31.07.2018

У Бердянську невідомий застрелив учасника АТО

2 хв читати
У Бердянську невідомий застрелив учасника АТО

Невідомий у вівторок удень застрелив у Бердянську (Запорізька обл.) місцевого жителя, учасника антитерористичної операції. Поліція ввела на території Запорізької та Донецької областей оперативний план "Сирена" для пошуку зловмисника.

Як повідомляє департамент комунікації Національної поліції України, до поліції надійшла інформація про те, що близько 12:30 на вул. Східній у Бердянську невідомий вистрілив у 43-річного місцевого жителя, після чого зник із місця події. Від отриманого поранення потерпілий помер.

За попередньою інформацією, загиблий є громадським активістом та учасником АТО на сході України.

За наказом першого заступника глави Нацполіції В'ячеслава Аброськіна на території Запорізької області введено в дію оперативний план "Сирена": правоохоронці вживають заходів для встановлення та затримання особи, причетної до скоєння злочину.

На місці працює слідчо-оперативна група на чолі з керівництвом обласної поліції. Розслідування перебуває під контролем керівництва Нацполіції України.

У соцмережах з'явилися повідомлення, що вбитий - доброволець батальйону Нацгвардії "Донбас", учасник самооборони Бердянська Віталій Олешко (позивний "Сармат"). На його сторінці в Facebook уже оприлюднено співчуття, а також відео іншого користувача соцмережі з місця вбивства.

Про вбивство пише і журналіст Юрій Бутусов. "...у Бердянську було застрелено Віталія Олешка, позивний "Сармат", доброволець батальйону НГУ "Донбас", учасник самооборони Бердянська, кавалер ордена "За мужність" 3-го ступеня, учасник боїв за Іловайськ, який пройшов російський полон. Посеред білого дня в кафе, де Віталій сидів зі своєю дружиною і другом, зайшов убивця з мисливською рушницею та вистрелив "Сармату" в спину", - написав він у Facebook.

У свою чергу заступник директора Департаменту комунікації Національної поліції України Микола Гулевич повідомив, що слідчі відпрацьовуватимуть усі версії скоєння злочину, зокрема і вбивство на ґрунті громадської діяльності загиблого.

"Питання правової кваліфікації буде найближчим часом, тобто слідчі, швидше за все, кваліфікують, я можу припустити, за ст.115 КК України - умисне вбивство, і в рамках цього кримінального провадження вони відпрацьовуватимуть усі версії, зокрема версію про громадську діяльність, яка стала причиною", - сказав він в ефірі телеканалу "112.ua" у вівторок удень.

М.Гулевич уточнив, що оперативний план "Сирена" поширений не лише територією Запорізької, а й Донецької областей.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА