10:38 01.08.2018

Суд знову не зміг розпочати дебати у справі про держзраду Януковича через демарш адвокатів, оголошено перерву

2 хв читати
Суд знову не зміг розпочати дебати у справі про держзраду Януковича через демарш адвокатів, оголошено перерву

Оболонський районний суд Києва знову не зміг розпочати дебати у справі за обвинуваченням екс-президента України Віктора Януковича у державній зраді через протест його нових адвокатів.

На початку засідання в середу головуючий суддя Владислав Дев'ятко надав слово на дебатах прокурору Руслану Кравченку, але його виступ почав перебивати новий приватний адвокат В.Януковича Олександр Байдик. Він вимагав розглянути клопотання захисту, зокрема про допит екс-прем'єра України Миколи Азарова.

На це суд заперечив, що стадія клопотань у цьому процесі вже завершилася.

Державний адвокат Віктор Овсянников, призначений В.Януковичу після відмови раніше інших його адвокатів з об'єднання "Авер Лекс" брати участь у дебатах, також відмовився брати участь у засіданні, й обидва ці адвокати залишили залу засідань.

Суддя В.Дев’ятко зазначив, що сторона захисту вкотре самовільно залишила залу судових засідань. При цьому він наголосив, що призначений державний захисник В.Овсянников залишив засідання без дозволу суду.

"Регіональний центр безоплатної вторинної правової допомоги в Києві буде негайно проінформований про це і повинен або забезпечити явку цього адвоката до суду, або призначити нового захисника обвинувачуваному Віктору Януковичу, який керуватиметься вимогами закону й захищатиме Віктора Януковича, а не влаштовуватиме те, що ми сьогодні тут бачили", - зазначив суддя.

Після цього він оголосив перерву в засіданні на чотири години.

Як повідомлялося, 6 червня Оболонський районний суд Києва призначив судові дебати у справі за обвинуваченням екс-президента України В.Януковича в державній зраді на 30 і 31 липня.

30 липня Оболонський райсуд переніс проведення судових дебатів у справі про обвинувачення В.Януковича в державній зраді на 31 липня через неявку адвокатів.

31 липня адвокат В.Януковича Віталій Сердюк заявив, що більше не братиме участі в засіданні Оболонського райсуду Києва у справі за обвинуваченням екс-президента в державній зраді. "Я маю на руках доручення клієнта, щоб у разі явно незаконних дій, спрямованих на неможливість заслуховування свідків, які готові розповісти правду про події 2014 року, невідкладно передати матеріали до всіх міжнародних правозахисних організацій, до моніторингових місій ОБСЄ і ООН", - пояснив він.

У відповідь на це суд прийняв рішення призначити В.Януковичу безкоштовного державного захисника у справі про державну зраду, при цьому постановивши, що його приватні адвокати також можуть разом із ним брати участь у дебатах. Суд також доручив Центру безкоштовної правової допомоги забезпечити безперервну участь призначеного адвоката незалежно від подальшої участі в судових засіданнях захисників, обраних обвинувачуваним В.Януковичем. При цьому під час оголошення цього рішення в залі був присутній новий адвокат В.Януковича Олександр Байдик, який вимагав у суду допустити його до цього процесу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА