10:40 01.08.2018

Убивцею учасника АТО Олешка в Бердянську є екс- "торнадовець"

2 хв читати

Нардеп фракції "Народний фронт", член колегії МВС України Антон Геращенко підтвердив інформацію, що вбивця учасника антитерористичної операції та самооборони м. Бердянська Запорізької області Віталія Олешка (позивний "Сармат") був колишнім снайпером із загону міліції особливого призначення "Торнадо" й також брав участь в АТО.

Відповідаючи на запитання ведучого в ефірі телеканалу "112. Україна", чи правдива відповідна інформація, що з'явилася в деяких ЗМІ, він відповів: "Так, це правда". "На жаль, дуже багато з тих хлопців, які пішли захищати Україну, повернувшись, не знайшли собі місця нормальної роботи або не захотіли робити цього. Вони пішли працювати в служіння різних кримінальних угруповань. Це не перший такий випадок і, на жаль, думаю, не останній", - сказав А.Геращенко.

Він наголосив, що вбивство мало замовний характер, а на його виконавця чекає "жорстка відповідальність". "Я думаю, що це може бути аж до довічного ув'язнення за таке замовне вбивство. Спільники також отримають тривалі терміни тюремного ув'язнення", - сказав А.Геращенко.

Радник глави МВС розповів, що це четверо затриманих разом із кілером є його спільниками, спортсменами з Дніпра та області: "Молоді хлопці, спортсмени, здебільшого вони живуть у Дніпрі, в Дніпропетровській області і приїхали звідти на вбивство".

На запитання, чи визнали вони свою провину, А.Геращенко розповів: "Вони поки що мовчать, сподіваються, я так розумію, що замовники їх виручатимуть. У цьому випадку шансів у них на це немає".

Як повідомлялося, невідомий у вівторок близько 12:30 застрелив у Бердянську місцевого жителя, учасника АТО. Від отриманого поранення потерпілий помер. У соцмережах з'явилися повідомлення, що вбитий - доброволець батальйону Нацгвардії "Донбас", учасник самооборони Бердянська В.Олешко (позивний "Сармат"). На його сторінці у Facebook з'явилися співчуття, а також відео іншого користувача соцмережі з місця вбивства.

Перший заступник голови Національної поліції - начальник кримінальної поліції В'ячеслав Аброськін наступного дня вранці повідомив, що правоохоронці затримали п'ятьох підозрюваних у вбивстві В.Олешка - чотирьох у Василівці Запорізької області, ще одного в Бердянську.

Досудове розслідування кримінального провадження, відкритого за ознаками ч. 1 ст. 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України, відбувається під процесуальним керівництвом прокуратури. З'ясовуються обставини та мотиви вбивства.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна розпочала переговори про укладання угоди з безпеки з Португалією

Чоловіки мобілізаційного віку матимуть змогу отримати паспорт громадянина України або паспорт для виїзду за кордон лише на території країни

США таємно поставили Україні ракети ATACMS, українські сили вперше застосували їх минулого тижня

ППО знищила одну ворожу ракету та три розвідувальні БПЛА

Зеленський заслухав доповіді Сирського та Умєрова

Зеленський подякував американцям, які працюють на оборонних підприємствах

За добу ворог завдав 13 ракетних та 51 авіаудар, обстріляв понад 110 населених пунктів України

ЗС України відбили 18 ворожих атак на лиманському напрямку, 13 – на бахмутському

Єрмак подякував Саллівану і команді адміністрації президента США за зусилля на шляху схвалення допомоги Україні, розповів про ситуацію на фронті

Умєров подякував США за підписаний пакет законів: Життєво важливий крок у зміцненні здатності захищати нашу незалежність

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА