16:30 01.08.2018

У Бердянську відбувся мітинг з вимогою об'єктивного розслідування вбивства ветерана АТО Олешка

2 хв читати
У Бердянську відбувся мітинг з вимогою об'єктивного розслідування вбивства ветерана АТО Олешка

У Бердянську Запорізької області більше сотні активістів громадських організацій Бердянська, місцевих жителів, ветеранів АТО і однодумців убитого у вівторок Віталія Олешко зібралися біля будівель міськвиконкому та місцевого управління поліції, вимагаючи об'єктивного і відкритого розслідування злочину.

Перед початком мітингу невідомий кинув до дверей Бердянського міськвиконкому пляшку з червоною фарбою, яка розтеклася біля входу в будівлю.

Решта присутніх не виявляли агресивності, при цьому заявляли, що мають намір розібратися, хто і за що вбив ветерана АТО В.Олешка, тому наполягають, щоб поліція постійно інформувала їх про перебіг слідства.

Як зазначив під час мітингу голова Всеукраїнського об'єднання учасників АТО "ВПО "Справедливість" Тарас Костанчук, активістом якого був загиблий В.Олешко, сьогодні його побратими зроблять все, щоб правоохоронні органи не гальмували розслідування цього вбивства. "Ми знаємо, потім понаїдуть адвокати, рішали. Вони почнуть мовчати, відмовлятися від своїх свідчень. Відповідь нам повинні сьогодні дати правоохоронні органи ", - зазначив Т.Костанчук.

Учасники акції вирушили до будівлі Бердянського райвідділу поліції.

На відео зустрічі з начальником Бердянського відділу поліції Олегом Фомічовим, записаним активістами, видно, що присутні вимагали від поліції звіту про проведення слідства, а також хотіли знати, що говорять на допитах затримані.

Як заявив активістам О.Фомічов, поліція не має права розголошувати деталі слідства, зазначивши, що у справі про вбивство В.Олешка затримано п'ятьох осіб і наразі вони перебувають у Бердянському ізоляторі тимчасового утримання. Також, він повідомив, що найближчим часом поліція вручить підозру затриманим.

Присутні попросили у поліції охорони для свідків злочину і родичів В.Олешка. Крім того, вони стверджували, що раніше В.Олешко неодноразово заявляв, що йому погрожують.

Як повідомлялося, 31 липня в центрі Бердянська було застрелено з обрізу мисливської рушниці місцевого активіста, ветерана АТО, бійця батальйону "Донбас" Віталія Олешка (позивний Сармат). Підозрюваних в його вбивстві затримано через кілька годин після скоєння злочину.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Шмигаль і канцлер Казначейства Великої Британії Гант обговорили потреби України в енергообладнанні

Пані посол США: Надання ракет ATACMS - іще один сигнал, що наша відданість справі захисту України непохитна

ТЧХУ та працівники "швидкої" надали допомогу постраждалим співробітникам ДСНС у Миколаєві

Українські прикордонники після бою з диверсантами РФ на Сумщині змусили їх відступити

Зеленський у Києві зустрівся з канцлером казначейства Великої Британії Гантом

Російська армія вночі обстріляла Дніпровський район Херсона, ніхто не постраждав - ОВА

Суд заарештував намісника Святогірської лаври на 60 діб

У прикордонних районах Чернігівської, Сумської та Харківської областей за добу зафіксовано 14 обстрілів із боку РФ

На Харківщині в результаті ворожих обстрілів пошкоджено ліцей, селищну раду, житлові будинки, інформації про постраждалих немає

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА