11:46 02.08.2018

Усі точки продажу шаурми в Києві, де отруїлися люди, належать до одного суб'єкта господарювання

2 хв читати
Усі точки продажу шаурми в Києві, де отруїлися люди, належать до одного суб'єкта господарювання

Винні в отруєнні шаурмою десятків людей у Києві відповідатимуть згідно з Кримінальним кодексом України, заявляє начальник Головного управління Державної служби з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів (Держпродспоживслужби) в Києві Олег Рубан.

"Спалах зареєстровано в чотирьох локаціях: метро "Лісова", "Дарниця", Оболонь і Поштова площа. З’ясовано, що це один суб'єкт господарювання, який здійснював продаж цього продукту... Ці факти передаватимуться до правоохоронних органів", - сказав О.Рубан на прес-конференції в четвер у Києві.

За його словами, винні в отруєнні відповідатимуть за Кримінальним кодексом, а діяльність цих точок реалізації продукції було припинено вже у вівторок зранку.

Начальник столичного главку Держпродспоживслужби нагадав, що з понеділка після вживання шаурми по медичну допомогу звернулися 70 осіб, зокрема десятеро дітей. "60 осіб госпіталізували", - сказав О.Рубан.

Говорячи про діагноз семи десятків постраждалих, О.Рубан зазначив, що він іще встановлюється, але попередньо це сальмонельоз.

"Купувати продукти харчування треба тільки в місцях організованої торгівлі, де є контроль з боку ветеринарної служби, ... з боку оператора ринку. На жаль, ці суб'єкти перебували за межами закону, працювали без необхідних дозволів", - зазначив О.Рубан.

Як повідомлялося, станом на вечір 1 серпня в Києві зареєстровано спалах захворювання на гостру кишкову інфекцію, пов'язану з вживанням шаурми, внаслідок чого постраждали 65 осіб, зокрема десятеро дітей.

При цьому 28 випадків пов'язані з вживанням шаурми, придбаної в МАФ (автопричіп "Купава") на станції метро "Дарниця"; 25 - через шаурму та сосиски в лаваші з майонезом, куплені в МАФ біля кафе "Річковий порт" (Поштова площа); 11 - унаслідок вживання шаурми, придбаної в МАФ біля супермаркету VARUS на Оболонському проспекті, ще один випадок - шаурма в кіоску на станції метро "Лісова".

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Харківщині в результаті ворожих обстрілів пошкоджено ліцей, селищну раду, житлові будинки, інформації про постраждалих немає

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

Асоціації АПК заявляють про підтримку міністра і просять ВАКС врахувати цей факт у слуханні про його арешт і заставу

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей отримали поранення

Зранку на Черкащині ППО знищила "швидкісну повітряну ціль", пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, постраждали шестеро людей

У результаті нічних обстрілів у Нікопольському районі пошкоджено газогін, приватні будинки та лінії електропередачі

ЗС України за добу ліквідували 1040 окупантів

За добу окупанти 256 разів обстріляли Запорізьку область, є руйнування

У Середземному морі перебувають два ворожі ракетоносці із залпом до 12 ракет

Ворог обстріляв із артилерії Куцурубську громаду Миколаївської області

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА