16:00 02.08.2018

Луценко підпише наказ про покарання Холодницького відразу після отримання рішення КДКП

3 хв читати
Луценко підпише наказ про покарання Холодницького відразу після отримання рішення КДКП

Генеральний прокурор України Юрій Луценко підпише наказ про покарання керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) Назара Холодницького згідно з рішенням кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів (КДКП) відразу після його отримання.

"Щойно до мене надійде офіційне рішення КДКП із підписом головуючого, я підпишу наказ про ту міру покарання, яку визначила КДКП", - сказав Ю.Луценко на брифінгу на полігоні ЦСО "Альфа" (стрільбище "Конча-Заспа" під Києвом) в четвер.

Також генпрокурор додав, що рішення буде оприлюднено наступного тижня.

"Якщо буде звернення пана Ситника (директора НАБУ Артема Ситника - ІФ) про бажання оскаржувати цю справу, то звичайно КДКП надасть таке рішення та можна буде оскаржити у встановлених законом інстанціях", - наголосив Ю.Луценко.

За словами генпрокурора, якщо надійдуть нові звернення щодо можливих порушень із боку Н.Холодницького, їх також розглянуть.

Крім того, він зазначив, що в Генпрокуратурі "проект підозри Н.Холодницького" не готували, про що йому повідомив керівник відповідного департаменту та старший прокурор у справі.

"Наразі ця справа перебуває у слідстві Служби безпеки України. Вона переведена туди через те, що прокуратура втратила право слідства за нововиявленими справами. А заяви щодо дій пана Холодницького вже відбулися в той момент, коли ми втратили право порушувати нові провадження", - додав Ю.Луценко.

Генпрокурор наголосив, що якщо слідство СБУ вбачатиме можливість винесення підозри та інших процесуальних документів, то він його підтримає.

"Але хочу зазначити, що для того щоб звинувачувати в кримінальному провадженні когось у впливі на свідка, який має дати завідомо неправдиві показання, необхідно хоча б встановити, що ці свідчення були свідомо неправдивими", - додав він.

Як повідомлялося, 30 березня стало відомо, що до КДК прокурорів з підписами генпрокурора і директора НАБУ передано дисциплінарні скарги про вчинення керівником САП Н.Холодницьким дисциплінарних проступків. За інформацією речника Генпрокуратури Андрія Лисенка, дисциплінарні скарги були направлені до КДК прокурорів у рамках кримінального провадження, що розслідує НАБУ спільно з Генпрокуратурою за отриманими під час слідства фактами.

Директор НАБУ розповів про справи, негативні процеси навколо яких стали підставою для відкриття кримінального провадження, за яким Н.Холодницького викликають на допит як свідка в департамент із розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генпрокуратури. "Ідеться про справу про розкрадання коштів чиновниками мерії Одеси; справу за заявою в. о. міністра охорони здоров'я Уляни Супрун за фактом пропонування їй неправомірної вигоди; справу, що стосується фірми "Золотий мандарин", яку пов'язують із народним депутатом Логвинським (Георгій Логвинський, фракція "Народний фронт" - ІФ); розслідування, пов'язані з е-деклараціями вищих посадових осіб; розслідування, пов'язані з бізнес-інтересами власника великого агрохолдингу", - розповів він.

26 липня КДКП рекомендувала винести догану і не звільняти керівника САП Н.Холодницького із займаної посади за вчинену дисциплінарну провину.

Директор НАБУ повідомив на засіданні КДКП, що СБУ розслідує кримінальне провадження за фактом підбурювання Н.Холодницьким до дачі показань і розголошення інформації досудового слідства: "Я знаю, що за фактом підбурювання до дачі показань внесено до ЄРДР і за фактом розголошення інформації досудового розслідування. Ці провадження спрямовано до слідчого управління СБУ".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Укренерго" застосувало графіки аварійних відключень до вечора в Дніпропетровській, Запорізькій та Кіровоградській областях

Баварія передала київським патрульним 11 спеціально обладнаних мотоциклів BMW

Дві ракети, запущені РФ по Одесі, збито, травмовано дитину - ОВА

Зеленський про обстріл РФ двох ГЕС: Під загрозою не лише Україна, а й Молдова

Річковий порт і мультимодальний термінал можуть з'явитися на березі Тиси

Насильство російських військових над мирними жителями має системний характер - Офіс генпрокурора

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

Зеленський звільнив Марка Шевченка з посади посла України в Молдові

Глави МЗС України та Індії провели в Нью-Делі двосторонні переговори та оглядове засідання міжурядової комісії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА