16:53 03.08.2018

На ММК ім. Ілліча "Метінвесту" унаслідок падіння з даху цеху холодної прокатки загинув працівник

3 хв читати

На Маріупольському металургійному комбінаті ім. Ілліча (ММК, Донецька обл.), що входить до групи "Метінвест", загинув працівник унаслідок падіння з даху цеху холодної прокатки (ЦХП) при ремонті покрівлі, повідомляє міський портал "0629".

Згідно з інформацією маріупольського інтернет-видання, пригода зі смертельними наслідками сталася 2 серпня.

Як повідомили "0629" у прес-службі підприємства, трагедія сталася через порушення техніки безпеки, загинув працівник підрядної організації.

"Співробітник підрядної організації "Запоріжелектро", виконуючи роботи із ремонту покрівлі цеху холодної прокатки, не пристебнув запобіжний пояс до страхувального тросу і впав із висоти. Унаслідок падіння він дістав травми, несумісні з життям. На підприємстві створена і працює комісія з розслідування причин і обставин події", - повідомили в прес-службі.

За даними порталу з посиланням на прес-службу "Метінвесту", в зв'язку з низкою смертельних ПП на меткомбінатах Маріуполя почалася позапланова перевірка всіх підрядних організацій на предмет дотримання норм, вимог у сфері охорони праці та промислової безпеки.

У групі "Метінвест" не відповіли на запит агентства "Інтерфакс-Україна" з приводу НП.

Як повідомлялося, на ММК ім. Ілліча 8 червня 2018 загинув зварювальник 1984 р.н.. - працівник ТОВ "Азов Буд-Проект" - під час робіт на доменній печі №5 унаслідок падіння у скіпову яму. Майже рік тому на ММК ім. Ілліча загинули троє працівників іншої підрядної організації - ТОВ "СМК Акцепт-Буд" - унаслідок обвалення перекриття листопрокатного цеху. Тоді загинули різьбяр, електрозварник та інженер із охорони праці.

Крім того, повідомлялося, що на іншому метпідприємстві "Метінвесту" в Маріуполі - "Азовсталі" - 31 липня поточного року загинув вогнетривник 1979 р.н.. і травмований майстер 1982 р.н.. під час ремонтних робіт на коксовій батареї 1-БІС: під час спуску підйомник перекинувся разом із працівниками. НП зі смертельними наслідками сталася із працівниками підрядної організації ТОВ "Науково-впроваджувальне підприємство "МАК".

На "Азовсталі" 28 травня поточного року загинула оглядачка вагонів 1973 р.н., а 16 березня внаслідок НП зі смертельним результатом загинули двоє чоловіків – 41- і 42-річний - біля доменної печі №4 через отруєння чадним (колошниковим) газом.

За даними Держпраці, на виробництві в Україні в 2017 році було травмовано 4,313 тис. осіб, зокрема зі смертельними наслідками - 366 осіб, у 2016 році - 4,428 тис. осіб і 400 осіб. відповідно. При цьому, зокрема, у вугільній промисловості, за рік було травмовано 780 осіб. (Зі смертельними наслідками - 23 осіб), у гірничорудній і нерудній - 201 (9), у металургії - 260 (13).

ММК ім. Ілліча і "Азовсталь" входять до групи "Метінвест", основними акціонерами якої є група СКМ (71,24%) і "Смарт-холдинг" (23,76%), які спільно керують компанією.

ТОВ "Метінвест Холдинг" - управляюча компанія групи "Метінвест".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США готуються підписати контракти на озброєння для України на $6 млрд

"Укрзалізниця" тимчасово змінить рух приміських потягів через обстріл Харківщини

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Україна і Японія обговорили створення спецтрибуналу для РФ за воєнні злочини

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА