15:20 04.08.2018

Представництво ООН закликає до ефективного розслідування нападів на активістів в Україні

2 хв читати

У представництві Організації Об'єднаних Націй в Україні засуджують напад на громадську активістку Катерину Гандзюк та інших активістів, закликають владу і правоохоронців до прозорого та ефективного розслідування цих випадків.

"Організація Об'єднаних Націй в Україні засуджує жахливий напад на громадську активістку Катерину Гандзюк. (...) Також уважно спостерігає за ситуацією навколо інших нещодавніх нападів на громадських активістів в Україні. Всі випадки були або будуть задокументовані та проаналізовані моніторинговою місією ООН з прав людини в Україні", - йдеться в повідомленні на сайті представництва ООН в Україні.

В організації закликали український уряд і правоохоронні органи провести "прозоре, всебічне та ефективне розслідування нападу на К.Гандзюк та інших активістів.

Як повідомлялося, 31 липня у Херсоні невідомий облив концентрованою сірчаною кислотою співробітницю міськради, активістку К.Гандзюк. Її госпіталізували з 30% опіків, потім перевели в медустанову в Києві. Підозрюваного затримали.

31 липня вдень у Бердянську (Запорізька обл.) був застрелений ветеран АТО, активіст Віталій Олешко. Затримано і взято під варту чотирьох підозрюваних у причетності до вбивства.

2 серпня в Одеській області невідомий на вантажному автомобілі протаранив легковий автомобіль, в якому перебував активіст Григорій Козьма і голова Одеської міської організації "Народного Руху України" Михайло Кузаконь. Вони не постраждали.

Цього ж дня в Кам'янському (Дніпропетровська обл.) стався вибух мікроавтобуса, внаслідок чого постраждав депутат Кам'янської міської ради від ВО "Батьківщина", директор КП "Трамвай" Віталій Чернявський, відомий своєю волонтерською діяльністю у зоні проведення операції об'єднаних сил. Він госпіталізований у тяжкому стані.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА