14:21 06.08.2018

Затриманий за підозрою в замаху на радницю мера Херсона до поліції відношення не має

3 хв читати
Затриманий за підозрою в замаху на радницю мера Херсона до поліції відношення не має

Слідство вивчає коло зв'язків і контактів підозрюваного в замаху на вбивство в. о. керуючого справами виконкому Херсонської міськради, радника мера Херсона Катерини Гандзюк Миколи Новикова та рекомендує йому дати щиросерді свідчення, щоб значно скоротити термін відбування покарання, заявляє член колегії МВС України, нардеп від фракції "Народний фронт" Антон Геращенко.

"Це Новиков Микола Миколайович, 1978 року народження, уродженець міста Херсона, раніше судимий за ст. "Крадіжка", раніше судимий за незаконне поводження зі зброєю, і є членом одного із злочинних угруповань Херсонщини. Очевидно, що він виконував замовлення. Наразі поліція вивчає питання його зв'язків, контактів", - сказав А.Геращенко в ефірі телеканалу "112.Украіна" в понеділок.

Він зазначив, що правоохоронці рекомендують М.Новикову дати щиросерді свідчення, розповісти, хто був його замовником, хто був організатором, оскільки "це в значній мірі скосить йому термін".

"Якщо він мовчатиме, він отримає по максимуму", - додав А.Геращенко.

За його словами, поліцію наразі цікавить питання, хто був замовником та організатором замаху на К.Гандзюк.

"Приблизні намітки є. Можу відразу сказати, що ніякого стосунку ці замовники й організатори не мають до поліції, і хоча Катерина Гандзюк і її друзі регулярно публічно заявляли, що до цього має стосунок поліція - це абсолютна неправда, далі слідство покаже це", - запевнив член колегії МВС України.

"Обвинувачення, які були на адресу поліції Херсонської області, що вона прикриває нібито тих, хто робив замах на Катерину Гандзюк, це абсолютно неправда", - додав він.

За його словами, наразі вже відомо, що М.Новиков придбав сірчану кислоту, чекав К.Гандзюк уранці біля її будинку та скоїв цей злочин - облив її кислотою. "Але ми розуміємо прекрасно, що він є виконавцем, що він виконував чиєсь замовлення", - додав А.Геращенко.

За його словами, мотивом злочину могла бути критика К.Гандзюк "на адресу чиновників та окремих осіб".

Як повідомлялося, 31 липня вранці в Херсоні невідомий облив концентрованою сірчаною кислотою співробітницю міськради К.Гандзюк в її будинку. Постраждалу з опіками доправили до місцевої лікарні, але незабаром перевели до медустанови Києва.

Спочатку кваліфікація в кримінальному провадженні була "хуліганство", потім правоохоронці перекваліфікували як заподіяння тяжких тілесних ушкоджень, а згодом, після підтвердження того, що К.Гандзюк облили концентрованою сірчаною кислотою, кваліфікацію було змінено на замах на "вбивство з особливою жорстокістю".

Поліція надала їй охорону в лікувальному закладі, в якому постраждала перебуває.

Перший заступник голови Нацполіції України В'ячеслав Аброськін повідомив, що К.Гандзюк погодилася співпрацювати зі слідством, зокрема - надати відому їй інформацію, яка допоможе розкрити цей злочин.

3 серпня Генеральний прокурор України Юрій Луценко повідомив, що розслідувати напад на К.Гандзюк буде Служба безпеки України.

Того самого дня міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив, що співробітники Національної поліції затримали підозрюваного в замаху на вбивство К.Гандзюк.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Поліція в Тбілісі застосувала проти демонстрантів водомети і перцевий спрей після спроб зламати ворота будівлі парламенту

До 13 людей зросла кількість постраждалих у результаті обстрілу Золочева

США розширили санкційні списки проти РФ, додали авіакомпанію "Победа", низку підприємств

Словаччина надала тимчасовий захист соратнику Медведчука, який відповідав за проросійську пропаганду в Європі

Зеленський звільнив Вітюка з посади керівника департаменту кібербезпеки СБУ

Україна готує сім нових безпекових документів

Міноборони України розпочало розробку моделі Системи інтегрованої оборони

В Очеретиному залишаються 198 мирних громадян, у м. Часів Яр - 682 людини

Ознак формування наступальних угруповань або різких змін у кількості сил ворога в Криму не спостерігається - Плетенчук

Франція передала Україні 13 автомобілів для мобільних груп поліції з протидії насильству

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА