19:20 06.08.2018

Частка ненових авто на первинному ринку легковиків у липні сягнула 59%

2 хв читати

Частка первинних реєстрацій ненових легкових автомобілів, ввезених в Україну в липні поточного року, зросла до 59% на загальному ринку легкових авто - до 9,8 тис. од., повідомляє асоціація "Укравтопром".
"Для автомобільного секонд-хенду це новий рекорд. Попередній було поставлено місяць тому, коли частка машин, що були в експлуатації, в первинних реєстраціях сягнула 58%", - наголошується в повідомленні на сайті асоціації в понеділок.
Найпопулярнішими серед ввезених уживаних авто були Volkswagen, яких минулого місяця поставлено на облік 1,566 тис. од. - в 3,6 разу більше реалізованих у липні нових автомобілів цієї марки.
На другому рядку рейтингу - Renault з результатом 1,399 тис. ненових авто, що майже вдвічі перевищило реалізацію нових. Третій результат у Skoda - 951 авто з пробігом (на 89% більше нових).
Уживані Ford знайшли в Україні 626 власників, що вдвічі більше за липневий обсяг реалізації нових, а завершує п'ятірку лідерів місяця Nissan - 519 ненових машин обзавелися українською пропискою (на 12% більше, ніж нові авто цієї марки).
Найбільш ходовими моделями на українському первинному ринку легкових автомобілів із пробігом у липні були: Renault Megane - 1026 од., Volkswagen Passat - 662 од., Skoda Octavia - 488 од., Nissan Leaf - 317 од., Volkswagen Golf - 292 од.
Асоціація інформує, що лише за січень-липень 2018 року українські номери отримали 51,6 тис. легкових авто з пробігом, ввезених з інших країн, що на 84% більше, ніж за аналогічний період 2017 року, їх частка на первинному ринку становила 53%.
Як повідомлялося з посиланням на дані асоціації, за сім місяців 2018 року в Україні на облік поставлено 46,2 тис. нових легкових автомобілів (на 6% більше, ніж за той самий період 2017 року). Отже, розрив між реєстрацією нових і ненових авто збільшується.
На думку експертів, значний потік уживаного імпорту вже спричиняє труднощі з реалізацією нових автомобілів на внутрішньому ринку.
В Україні з серпня 2016 року по 31 грудня 2018 року діє закон, що дає змогу фізособам ввозити один старий автомобіль на рік за значно зниженими ставками акцизного податку.
Ввезення автомобілів на іноземній реєстрації в статистиці реєстрацій ненових авто не враховується.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА