16:09 08.08.2018

Сестра О.Сенцова про його стан: Усе катастрофічно погано

2 хв читати
Сестра О.Сенцова про його стан: Усе катастрофічно погано

Український політв'язень, режисер Олег Сенцов, продовжує голодування в російській колонії, він майже не встає, повідомила його сестра Наталя Каплан.

"Усе не просто погано, все катастрофічно погано. Олег мені через адвоката передав лист, він майже не встає. Написав, що кінець близький, і це він не про звільнення", - написала Н.Каплан на своїй сторінці в соцмережі Facebook у середу.

Сестра політв'язня також зазначила, що О.Сенцов не отримує ніяких листів. "Каже, що він наразі в інформаційному вакуумі і взагалі не знає, що відбувається", - поінформувала сестра.

Вона додала, що Європейський суд із прав людини наполягає на переведенні О.Сенцова до цивільної лікарні, ближче до місця прописки. "Олег відмовився, каже, що він просто не переживе етап, а в цивільній лікарні в Лабитнангі, куди він вже потрапляв до реанімації, над ним знущаються ще більше, ніж у тюремній", - розповіла Н.Каплан.

У свою чергу перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко прокоментувала цей пост Н.Каплан: "Це просто жах... Росія вбиває Олега... Я давно спілкуюся з Наташою, і вона ніколи не писала таких повних відчаю слів...".

І.Геращенко наголосила, що О.Сенцов перебуває "в повному інформаційному вакуумі" і навряд чи отримує листи. "Я написала йому за ці роки десятки листів, ні на один не було відповіді, я думаю, він їх не бачив. Як й інших листів підтримки багатьох людей доброї волі. В останньому листі намагалася передати важливу інформацію, що стосується приватних і найважливіших для нього тем... боюся, і цей лист не дійшов..." - написала вона на сторінці в Facebook.

Перший віце-спікер Верховної Ради нагадала, що до О.Сенцова не пускають консулів, священиків і незалежних лікарів.

"Більше місяця тому мама Олега звернулася до Путіна з проханням про помилування сина (ні в чому не винного). Жодної відповіді", - констатувала І.Геращенко.

Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону в серпні 2015 року засудив О.Сенцова, затриманого в Криму в 2014 році, до 20 років колонії суворого режиму. У РФ його звинуватили в створенні на території Криму терористичного співтовариства.

14 травня 2018 року він оголосив голодування з вимогою відпустити всіх українців, незаконно утримуваних у РФ із політичних причин.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Директор ЦРУ Бернс попереджає, що Україна може програти війну з Росією до кінця року, якщо США не надішлють більше допомоги

Зеленський нагородив Алена Делона орденом "За заслуги "

Україні необхідно $ 42 млрд бюджетної підтримки цього року

США заблокували рішення ООН щодо визнання Палестинської автономії повноправними членом

Окупанти обстріляли п'ять громад Сумської області, одна людина поранена - ОВА

ВИБУХИ В ПАВЛОГРАДІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА