12:17 09.08.2018

Адвокат Сенцова просить уповноваженого РФ при ЄСПЛ сприяти переведенню засудженого до лікарні в Криму

2 хв читати
Адвокат Сенцова просить уповноваженого РФ при ЄСПЛ сприяти переведенню засудженого до лікарні в Криму

Адвокат засудженого в Росії українського режисера Олега Сенцова попросила уповноваженого Росії при Європейському суді з прав людини (ЄСПЛ) Михайла Гальперіна сприяти його переведенню з колонії на Ямалі до цивільної лікарні у Криму.

"Адвокат правозахисної організації "Агора" Наталія Добрева попросила уповноваженого Росії при Європейському суді з прав людини (ЄСПЛ) Михайла Гальперіна сприяти переведенню українського режисера Олега Сенцова з колонії на Ямалі до цивільної лікарні у Криму", - повідомив у своєму Telegram-каналі керівник "Агори" Павло Чиков у четвер.

"У листі адвоката (М.Гальперіну - ІФ) як можливий варіант названо клінічний медичний багатопрофільний центр Святителя Луки в Сімферополі. Зазначається, що медцентр обрано, оскільки він оснащений усім необхідним, і Сенцову там буде забезпечено необхідний догляд. Також у Сімферополі перебуває лікар, який має доступ до історії хвороби Сенцова", - додав П.Чиков.

Як повідомлялося, 25 липня ЄСПЛ закликав О.Сенцова припинити голодування або хоча б не відмовлятися від пропонованого лікування.

"Пан Сенцов має отримати лікування, що відповідає його стану, без затримки. Суд також запропонував Сенцову припинити голодування і прийняти будь-яке життєво необхідне лікування", - йдеться в поширеному повідомленні ЄСПЛ.

Це рішення ЄСПЛ ухвалив як забезпечувальний захід за позовом "Сенцов проти Росії", у якому він стверджував, що стосовно нього мали місце порушення статті 3 (заборона тортур), статті 5 (право на свободу та безпеку) Конвенції про захист прав людини та основних свобод.

За словами П.Чикова, Європейський суд "постановив, що Сенцова слід перевести до цивільної лікарні, яка має розташовуватися ближче до місця проживання його сім'ї".

Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону в серпні 2015 року засудив О.Сенцова, затриманого в Криму в 2014 році, до 20 років колонії суворого режиму. У РФ його звинуватили в створенні на території Криму терористичного співтовариства.

14 травня 2018 року він оголосив голодування з вимогою відпустити всіх українців, незаконно утримуваних у РФ із політичних причин.

Напередодні сестра О.Сенцова Наталія Каплан повідомила, що він продовжує голодування в російській колонії, майже не встає. "Усе не просто погано, все катастрофічно погано. Олег мені через адвоката передав лист, він майже не встає. Написав, що кінець близький, і це він не про звільнення", - написала Н.Каплан на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Дніпровському районі збито ворожу ракету - Лисак

"Сільпо" запустив безкоштовну доставку в Харкові

Німецька Quantum Systems відкрила завод БПЛА в Україні

G7 визначила "конкретні кроки" для допомоги Україні - Кулеба

Нардепи пропонують маркувати спеціальними написами цінники та упаковку товару, виробник якого працює в державі-агресорі

Окупанти обстріляли Білопілля на Сумщині, загинув мирний житель - Офіс генпрокурора

Боррель: Сподіваюся, вже в понеділок будуть конкретні рішення надати Україні засоби ППО, зокрема Patriot

Громадяни Словаччини зібрали майже EUR2 млн на закупівлю снарядів для України методом краудфандингу - ЗМІ

Унаслідок артилерійського обстрілу в Куцурубській громаді загинула жінка, поранені чоловік і підліток

Росія вбила українських дітей у Дніпрі, ми могли запобігти цьому, але не змогли - глава МЗС Естонії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА