16:39 09.08.2018

У Сенцова третя криза, припиняти голодування він наміру не має, погодився на відеозйомку в колонії - Денісова

2 хв читати
У Сенцова третя криза, припиняти голодування він наміру не має, погодився на відеозйомку в колонії - Денісова

 Політв'язень, український режисер Олег Сенцов, утримуваний у колонії "Білий ведмідь" у м. Лабитнангі, наразі переживає третю кризу, він не має наміру відмовлятися від голодування та погодився на відеозйомку в колонії з боку громадської спостережної комісії, повідомила уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова.

"Розмовляла я з адвокатом Олега Дмитром Дінзе, який сказав, що ситуація дуже погана. За його словами, у Сенцова наразі третя затяжна криза. Двічі його хотіли відправити до лікарні, де мали намір підключити до медичної апаратури та почати примусове годування. Останній раз, коли його вивозили до міської лікарні Лабитнангі, лікарі хотіли прикувати його до ліжка та розпочати насильницьке годування. Як повідомив Дмитро Дінзе, Олег заявив, що припиняти голодування не планує", - написала Л.Денісова на своїй сторінці в соцмережі Facebook у четвер.

За даними адвоката, зазначила омбудсмен, О.Сенцов п'є мінімальну кількість медичної суміші та воду, "щоб не втрачати свідомість і контролювати дії, які з ним відбуваються". Його вага знизилася до 70 кг.

Крім того, Л.Денісовій знову зателефонувала російський омбудсмен Тетяна Москалькова. "Розповіла, що після нашої розмови говорила з начальником ФСВП в Ямало-Ненецькому автономному окрузі. За його інформацією, з Олегом все добре, стан стабільний. До нього наразі їде громадська наглядова комісія", - повідомила український уповноважений про цю розмову.

За її словами, Т.Москалькова пояснила, що відеозйомка, на якій наполягала український омбудсмен у попередній бесіді, "можлива лише за згодою Олега".

"Згодом Тетяна Москалькова повідомила, що Олег дав свою згоду на відеозйомку. Уповноважений з прав людини ЯНАО Анатолій Сак зможе сфотографувати Олега та зняти відео своєї розмови з ним. Уповноважений РФ пообіцяла його мені надіслати", - поінформувала Л.Денісова.

В ефірі телеканалу "112 Україна" український омбудсмен, посилаючись на розмову з Т.Москальковою, сказала, що О.Сенцов "активний, коли приходить адвокат, він активно пересувався".

За її словами, нині там перебуває громадська спостережна комісія - незалежна комісія Ямало-Ненецького округу, фотографію О.Сенцова "пообіцяли вислати".

Раніше в розмові з російським омбудсменом Л.Денісова наполягла на фотографуванні та відеозаписі розмови уповноваженого з прав людини Ямало-Ненецького автономного округу РФ із О.Сенцовим.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Україна і Японія обговорили створення спецтрибуналу для РФ за воєнні злочини

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

ЗС України відбили 82 атаки окупантів за добу на семи напрямках

"УЗ" стала об'єктом масових атак росіян: у Донецькій області загинуло троє залізничників

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА