14:22 10.08.2018

Глава НАБУ заявляє, що у нього немає підстав не довіряти Углаві, але відреагує, якщо той справді порушив закон

2 хв читати

Директор Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) Артем Ситник заявляє, що у нього немає підстав не довіряти будь-кому зі своїх підлеглих, які обіймають керівні посади в Бюро, коментуючи факт зустрічі свого заступника Гізо Углави з екс-міністром енергетики Едуардом Ставицьким .

"Коли я проводив співбесіду з паном Углавою на зайняття посади першого заступника антикорупційного бюро, то про цей факт не було відомо. Можливо, він з кимось зустрічався: людина багато бачила на світі, будучи адвокатом", - сказав А.Ситник на брифінгу в п'ятницю в Києві.

За словами директора НАБУ, якщо справді ця зустріч мала місце в січні-лютому 2015 року, то на той час він не був знайомий із Г.Углавою, а Бюро як такого не було.

Також він звернув увагу, що справа Е.Ставицького ніколи не перебувала в розслідуванні НАБУ – лише прокуратури.

"Я можу судити з того, як людина працює... За три роки не було упередженості... Найголовніше, що нам вдалося зробити в НАБУ - створити команду, в якій є довіра. Насамперед, один до одного... Я упевнений у кожному з тих людей, які працюють у нас. Якщо хтось із наших людей порушує закон - ми будемо реагувати", - наголосив А.Ситник.

Раніше в ЗМІ з'явилася інформація, що Е.Ставицький під час зустрічі з Г.Углавою у січні-лютому 2015 року в Ізраїлі нібито обговорював можливу допомогу в закритті кримінального провадження. Є фотографія, на якій Е.Ставицький сидить із людиною, яка схожа на Г.Углаву. На той час Г.Углава входив до групи експертів, яка розробляла законодавство зі створення НАБУ, і розмова нібито йшла про те, що НАБУ може забрати у Генеральної прокуратури України справу Е.Ставицького і посприяти її позитивному вирішенню.

При цьому в НАБУ заявили, що не розслідують справу стосовно Е.Ставицького, а Е.Ставицький заявив журналістам, що не знайомий із Г.Углавою.

Як повідомлялося, 24 березня 2014 року Генпрокуратура України оголосила екс-міністра Е.Ставицького в розшук. Його підозрюють у розкраданні коштів в особливо великих розмірах.

У січні 2017 року керівник Національного центрального бюро Інтерполу в Україні Василь Неволя повідомив, що Е.Ставицький, за даними Інтерполу, перебуває, скоріше за все, в Ізраїлі, його розшук активний.

ЗМІ повідомляли, що Е.Ставицький змінив прізвище на Розенберг. 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА