18:41 10.08.2018

Окупанти, користуючись "перемир'ям", посилено ввозять на Донбас зброю і боєприпаси

2 хв читати
Окупанти, користуючись "перемир'ям", посилено ввозять на Донбас зброю і боєприпаси

"Хлібне перемир'я" на Донбасі, оголошене з 1 липня у зв'язку з початком жнив, сторона, що контролює окуповані райони регіону, використовує для постачання підрозділам бойовиків значних обсягів озброєння і боєприпасів із території Російської Федерації, повідомляє Українська сторона Спільного центру контролю і координації (СЦКК) з посиланням на дані Спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ.

"Спостерігачі СММ змушені визнати, що, користуючись так званим перемир'ям, окупаційні війська не лише безкарно будують опорні пункти в "сірих" зонах, а й доправляють на окуповані території нові потяги та вантажівки зі зброєю та боєприпасами", - йдеться в інформації СЦКК, розміщеній у п'ятницю на сторінці прес-центру штабу Операції об'єднаних сил у соцмережі Facebook.

Так, зазначається в інформації, увечері 7 серпня БПЛА СММ виявив колони вантажівок, які в'їжджали на територію України через неконтрольовану ділянку кордону з РФ.

"Зокрема, 12 вантажівок "КАМАЗ-4310" з тентованими вантажними відсіками, перетнувши кордон, рухалися на захід за 62 км від Донецька. Цієї ж ночі за 59 км на схід від Луганська виявлено колонну з 15 вантажівок військового типу та шість БРДМ. Іншу колонну у складі позашляховика, шести "КАМАЗів" під тентом і одного з кунгом, що рухалися так само у західному напрямку, помічено поблизу кордону близько півночі", - повідомили в СЦКК.

Пересування автоколон здійснювалося ґрунтовими дорогами в районі, де немає жодних прикордонно-пропускних пунктів.

"Враховуючи те, що вантажівки такого типу у збройних формуваннях використовуються переважно для перевезення боєприпасів та технічного майна, а вантажопідйомність того ж "КАМАЗ-4310" становить 7 тонн, лише ці виявлені колони за лічені години доправили підрозділам окупантів понад 200 тонн смертельного вантажу", - підрахували в СЦКК.

В інформації також зазначається, що, крім поставок значної кількості боєприпасів, "збройні формування РФ продовжують нарощувати кількість озброєнь та особового складу поблизу лінії розмежування".

"Так, лише 6 серпня за межами виділених місць зберігання озброєння в не підконтрольних урядові України районах безпілотний літальний апарат СММ ОБСЄ виявив 35 танків Т-72 поблизу селища Тернове та 10 танків Т-72 біля селища Покровка Донецької області. Того самого дня в цьому районі спостерігачі СММ ОБСЄ виявили розгортання збройними формуваннями РФ радіолокаційної станції та вогневих засобів протиповітряної оборони", - зазначено в повідомленні української сторони СЦКК.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА